Gazete Vatan Logo

Sosyal girişimcileri dünyaya açacak

Atölye, Zorlu ve S360’nın hayata geçirdiği sosyal inovasyon platformu imece’de eğitime odaklanan 4 takım 120 bin euro hibe kazandı. 4 aylık kuluçka döneminden sonra takımlar yatırımcılara ulaşma şansı bulacak

Sosyal girişimcileri dünyaya açacak

ATÖLYE ile Zorlu Holding’in kurucu ortaklığında ve S360’ın stratejik partnerliğinde hayata geçirilen sosyal inovasyon platformu ‘imece’nin, eğitimdeki sorunlara odaklanan ilk mesele sürecinde

4 takım kuluçka dönemine girmeye ve 120 bin euro hibe almaya hak kazandı. 200 başvuru arasından sıyrılan ‘Hayal Gücü Merkezi’, ‘Minizma’, ‘Senfoni’ ve ‘Toyi’ takımları sağlanacak destekler ile kendi kanatları ile uçabilme imkanına kavuşacak. Bu takımlara 4 aylık kuluçkadan sonra dünya genelinde yatırımcılarla buluşmaları için kulvar açılacak.

Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, ‘imece’ platformunun herkese açık olduğunu, Türkiye’deki diğer şirket ve kurumları da bu platforma beklediklerini söyledi. Yüngül sözlerine şöyle devam etti: “Zorlu Holding olarak kurucu ortak olmanın getirdiği sorumluluk anlayışı ile projenin her aşamasında yer aldık, vizyon ve deneyimimiz ışığında katkı sağladık. Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilir kalkınma için belirlediği 17 hedef arasında yer alan ‘nitelikli eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği ve eşitsizliklerin azaltılması’ başlıklarının ülkemiz açısından oldukça önemli ve öncelikli olduğuna karar verdik. Bu düşüncelerle ilk üç mesele sürecini de bu başlıklar altında açarak projeye can suyu vermiş olduk.”

Haberin Devamı

Çözüm üretmek istiyor

imece Direktörü Buğra Çelik, “Sürece 15 takım ile başladık, değerlendirmeler sonucu jüri karşısına 9 takım çıktı. Takımlardan 4’ü hibe aldı ve kuluçka dönemine devam etmeye hak kazandı” dedi.

S360 Genel Müdürü Kerem Okumuş da “Bu projeler, bir yandan öğrencilerin öğrenim deneyimlerini zenginleştirerek; eleştirel düşünceyi, sorgulamayı ve farklı bakış açıları geliştirmelerini hedeflerken aynı zamanda nitelikli insan kaynağına yatırım yapacak olan sosyal girişimcileri de ortaya çıkarıyor. Bu bizi son dönemde çok fazla konuştuğumuz orta gelir tuzağından da kurtaracak son derece önemli bir gelişmedir” diye konuştu.

İşte o 4 proje

Hayal Gücü Merkezi, öğrencilerin ortak ilgi alanlarına sahip akranlarıyla buluşmasını kolaylaştıran, sorma, keşfetme ve üretmeye imkan veren bir mobil uygulama geliştirmeyi hedefliyor. Minizma’nın projesi; öğretmenlerin derslerinde uyguladıkları çeşitli deney, çalıştay gibi içerik ve materyalleri paylaşıp görüntüledikleri ücretsiz bir dijital platform geliştirmeyi amaçlıyor. Senfoni’nin çocuk dostu mobil uygulama projesi; interaktif, çocuk dostu haritalar içeren bir web sitesi ve mobil uygulaması ile aynı mahalledeki aileleri buluşturmayı hedefliyor. Toyi’nin projesi çocukların yaratıcılıklarını kullanıp dahil olduğu, ucuz maliyetli, uzun kullanımlı ve ileri dönüşümü hedefleyen bir oyun kiti oluşturmaya odaklandı.

Haberin Devamı