Gazete Vatan Logo

Son mesaj: 'Anne seni seviyorum'

Batan gemideki öğrencinin mesajı ağlattı

Son mesaj: 'Anne seni seviyorum'

Güney Kore’de Incheon sahilinden Jeju Adası’na gitmek üzere yola çıkan 476 yolculu Sewol isimli gemi, Salı sabahı saat 8 sularında yan yatarak batmıştı. Ülke tarihinin en acılı deniz faciası olarak kayıtlara geçen olayın sebebi henüz bilinmezken, 282 kayıp için aramalara tam gaz devam ediliyor. Çoğunun lise öğrencisi olduğu yolcuların kaza sırasında geminin kabin pencerelerinden çıktığı, birçoğunun ise denize atladığı açıklandı.

Yardım çığlıkları

Bölge basını, geminin kaza yapmasının ardından cep telefonlarına sarılan öğrencilerin ailelerine mesaj göndererek yardım istemeye çalıştığını yazdı. Shin Young-Jin isimli öğrencinin, “Bunu sana tekrar söyleme şansım olmayabilir. Anne, seni seviyorum” yazan bir kısa mesajını yayınlandı. Oğlunun ölüm kalım savaşı verdiğinden habersiz olan anne ise, “Oh, ben de seni seviyorum oğlum” diyerek cevap gönderdi. Diğer pek çok örneğin aksine bu hikaye mutlu sonla bitti ve Shin gemiden kurtulan 179 kişi arasına girebilmeyi başardı.

‘Kızım kurtul oradan’

16 yaşındaki Kim Woong-Ki isimli bir başka öğrenci ise abisine, “Odam 45 derece yan yattı. Telefonum çok iyi çekmiyor” diye mesaj gönderdi. Kim’in ismi 287 kişilik kayıp listesinde yer alıyor. Yardımın yolda olduğundan emin olan abisi ise Kim’e, “Panik yapma, sadece sana söylenenleri yap. İyi olacaksın” diyerek cevap verdi. Bir başka öğrenci ise, “Baba merak etme can yeleği giydim ve diğerleriyle birlikteyim. Hala ana salondayız” yazdı. Babasının “Kurtul oradan” yazdığı kızı, “Yapamıyorum baba. Gemi çok yana yattı. Burası çok kalabalık oldu” cevabını verdi. Kısa bir süre sonra ise kayıpların cep telefonunun çekmediği fark edildi.



Küçük mucize!

Anne ve babasının can yeleği giydirdiği altı yaşındaki Kwon Ji-yeon, daha sonra onu tanımayan dört yolcu tarafından kucaktan kucağa aktarılarak yan yatmakta olan geminin güvertesine kadar ulaştırıldı. Ancak küçük kızın feribottan çıkamayan aile bireyleri halen kayıplar arasında.

GÜNEY KORELİ YETKİLİLER: ‘Sağ bulma ihtimali sıfır’

Arama çalışmalarının ikinci gününü doldurduğunu kaydeden Güney Koreli yetkililer, “Kayıp yolcuları sağ bulma ihtimalimiz sıfır” açıklamasını yaptı. 500 dalgıç, 169 deniz aracı ve 29 helikopterin görev aldığı bölgede, hava şartları sebebiyle daralan görüş kapasitesi, çalışmaların kayıtsız kalmasına sebep oluyor. Şu ana kadar en az 14 kişinin öldüğü kaydedilirken, kayıp yakınları devletin icraatlarını yetersiz bularak kendi imkanlarıyla bot kiraladı ve açık denizde çocuklarının cesetlerini aradı.

Kaptan: Çok üzgünüm

Sewol Gemisi Kaptanı Lee Joon-seok, bir basın açıklaması yaparak “Çok üzgünüm, söyleyecek söz bulamıyorum” sözleriyle halktan özür diledi. Basına konuşan güverte ekibi, 69 yaşındaki tecrübeli kaptanın geminin batmasının ilk 30 dakikası boyunca herhangi bir kurtarma çalışmasına girişmediğini söyledi. Geminin battığını anlayan Lee’nin gemiyi ilk terk eden olduğunu da kaydeden güverte ekibi, yolculuk sırasında havanın iyi olduğunu yineledi.



KURBAN YAKINLARI ÖFKELİ: BAŞBAKANA PET ŞİŞE, BAKANA TOKAT

Kayıp yakınlarını dindirmeye çalışan Güney Kore Başbakanı Chung Hong-won, kazaya yeterli sayıda ekiple müdahale edememekle suçlanıyor. Bütün ülkeyi yasa boğan olayda gemi yetkililerinin, çoğunluğu öğrenci olan yolcuların tahliyesinde çok geç kaldıkları düşünülen Chung’a kayıp yakınları su şişesi fırlattı. Korumalarının müdahalesiyle çıkan Chung, kalabalığın arasından güçlükle çıkarıldı. İsmi açıklanmayan başka bir hükümet yetkilisi ise “Metin olun” sözleriyle telkin ettiği kayıp yakınlarından birisi tarafından tokatlandı.



Dua tek çareleri...
Arama çalışmalarını gözyaşları içinde bekleyen yolcu yakınları, sevdiklerinin kurtulması için sürekli dua etti.