Gazete Vatan Logo

Son kez sahneye çıktı, veda etti

Son kez sahneye çıktı, veda etti

Türk sinema ve tiyatrosunun duayen isimi Çolpan İlhan’a dün veda günüydü. Muhsin Ertuğrul Sahnesi’ne çıktı, hayatı bu kez kendi ağzından değil barkovizyondan yansıdı, son replikler de yakınlarından geldi ve perde..

Çolpan İlhan son yolculuğuna uğurlandı. Muhsin Ertuğrul Tiyatro Sahnesi’nde 10:30’da düzenlenen anma töreni saygı duruşuyla başladı. Daha sonra sahneye Çolpan İlhan’ın hayatı ve filmlerinden oluşan görüntüler barkovizyon eşliğinde sahneye yansıtıldı. Mehmet Aslantuğ sunuculuğunda Türker İnanoğlu, Gülten Kaya, Sefa Önal, Erhan Yazıcıoğlu, Yavuz Özkan ve Başak Köklükaya, Çolpan İlhan’la olan anılarını anlattı. Törende yapımcı Türker İnanoğlu, Çolpan İlhan’ın öldüğüne inanamadığını belirtirken, “Çolpan’la hayatımızda çok ortak nokta var. Sinemaya 1957’de aynı yıl başladık. 1959 yılında ‘Yalnızlar Rıhtımında’ filminde birlikte çalıştık. Nur içinde yatsın” dedi.

“Hepimizin başı sağolsun”

Kerem Alışık, annesi Çolpan İlhan hakkında, “Bizim yere göğe sığdıramadığımız insanı üç karış toprağa sığdıracağız. Ona helallik vereceğiz, hakkımızı helal edeceğiz. Hocamızı, anamızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Onun da bizden alacağı var o bize helal etmeli hakkını. Hem savaşçı, hem asaletin ve zarafetin sembolü hem vicdanlı, fedakar örnek kadın kişiliği vardı. Hepimizin başı sağolsun” diye konuştu. Tören sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Alışık, işlemeli mendiline gözyaşlarını sildi. Oğlu Sadri Alışık’la sevgilisi Songül Öden, Kerem Alışık’ın elini tutarak teselli etti. Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nda düzenlenen törenin ardından Teşvikiye Camii’ne götürülen Çolpan İlhan’ın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından 19 yıl önce vefat eden eşi Sadri Alışık’ın yanına defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı’na götürüldü.

Haberin Devamı

‘Hakkımı helal etmiyorum’
KALP krizi sonucu önceki gün vefat eden tiyatro ve sinema sanatçısı Çolpan İlhan’ın cenaze namazında helallik alındığı esnada bir kişi, “Ben hakkımı helal etmiyorum” dedi. Bunun üzerine imam ve namaza katılanlar tepki göstererek hakkını helal etmesini istedi. Çolpan İlhan’ın modaevinde çalıştığı iddia edilen kişinin yevmiyesini alamadığını öne sürdüğü ve bu yüzden hakkını helal etmek istemediği öğrenildi.

Haberin Devamı

İlhan’ın cenaze törenine Kemal Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin, Kadir Topbaş, Mustafa Sarıgül, Orhan Gencebay, Mahsun Kırmızıgül, Serdar Gökhan, Gönül Yazar, Haldun Dormen ile çok sayıda sanatçı katıldı.

Annesini eliyle toprağa verdi

Zincirlikuyu Mezarlığı’nda eşi Sadri Alışık’ın yanına defnedilen İlhan’ın cenazesini oğlu Kerem Alışık ve torunu Sadri Alışık mezara kendi elleriyle koydu. Mezarın içinde beş dakika kalarak annesine veda eden Kerem Alışık, mezara bir tane gül, bir tane karanfil ve İzmir’den getirilen toprağı koydu.

Tiyatronun devi Yıldız Kenter de cenazedeydi.

Türkan Şoray sanat arkadaşı için uzun süre ağladı.

Cenazeye CHP lideri Kılıçdaroğlu da katıldı.