Gazete Vatan Logo

Son dakika: Peş peşe haberler geliyor, sayı her dakika artıyor

Bugün Türkiye genelinde yapılan FETÖ operasyonlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Kahramanmaraş'tan peş peşe son dakika haberleri geldi. Sayı 100'ü geçti. Gözaltı sayılarının artması bekleniyor. İşte bütün detaylar...

Son dakika: Peş peşe haberler geliyor, sayı her dakika artıyor

Son dakika haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Türkiye'nin dört bir yanından FETÖ operasyonları tüm hızıyla sürerken saat 12.00 itibarıyla gözaltı sayısı 100'ü aştı. İşte bugün yapılan operasyonlardan detaylar...

KAHRAMANMARAŞ: 11 GÖZALTI

Kahramanmaraş merkezli 12 ilde FETÖ/PDY'nin askeri yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda, 11 astsubay gözaltına alındı.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'nin TSK'daki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 11 astsubay hakkında gözaltına kararı çıkarıldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Ankara, Siirt, Hakkari, Şırnak, Trabzon, Osmaniye, Kayseri, Şanlıurfa ve Tekirdağ'da 12 ayrı adrese eş zamanlı yapılan baskınlarda Kara ve Hava Kuvvetleri'ne mensup 11 astsubay gözaltına alındı.

Örgütün 'Ardışık arama ve kripto şifreleme' yöntemlerini kullanarak iletişim kurduğu belirtilen şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada çok sayıda dijital malzemeye incelenmek üzere el konuldu.

Haberin Devamı

ADANA'DA 30 KİŞİ ADLİYEYE GÖNDERİLDİ

Adana merkezli 13 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan aralarında subayların da olduğu 30 askeri personel adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, 24 Mayıs'ta 13 ilde düzenlenen operasyonun ardından 4 şüphelinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 30'a yükseldi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3'ü yarbay, 3'ü binbaşı, biri yüzbaşı, 4'ü teğmen ve 19'u astsubay olmak üzere 30 şüpheli, Adana Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'nin TSK içindeki yapılanmasında yer aldıkları ve örgütün "asker imamları"yla ankesörlü telefonlardan ardışık aramalarla iletişim kurdukları öne sürülen, aralarında muvazzaf askerlerin de olduğu 30 zanlı hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Haberin Devamı

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Adana, Ankara, İstanbul, Siirt, Aydın, Balıkesir, Mersin, Karaman, Isparta, Muş, Erzurum, Diyarbakır ve Kırklareli'de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemiş, 26 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) TSK yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında muvazzaf askerlerle bu kişilerden sorumlu sivillerin de bulunduğu 38 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İSTANBUL MERKEZLİ 38 GÖZALTI KARARI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ'nün TSK yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.

Soruşturma kapsamında, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan kişilerden alınan ifadelerle, örgüt içinde kontörlü hat/ankesörlü telefonla iletişim kuran, aralarında muvazzaf askerler ve terör örgütü yöneticisi siviller tespit edildi.

Kimlikleri belirlenerek hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerin yakalanması için İstanbul ve 17 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Haberin Devamı

Şüphelilerin 18'inin kara ve hava kuvvetleri komutanlıklarında muvazzaf olarak görev yaptığı, ikisinin de askeri öğrenci olduğu, diğer zanlıların ise bu askeri kişilerden sorumlu ve örgüt içinde sözde "öğretmen" ile "serdoktor" olarak faaliyet yürüttükleri belirlendi.

Şüpheliler hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan işlem yapılacağı öğrenildi.

"Askeri bilgileri örgüte sızdırmış"

Hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerden hava astsubay B.K. hakkında, İstanbul'da görev yaptığı askeri birlikte, "askeri nitelikli bilgileri çalarak örgüt içinde üst sivil sorumlu olan ve daha önceki soruşturmalarda terör örgütü yöneticisi olmaktan tutuklanan E.A'ya casusluk amacıyla verdiğinin" tespit edilmesi üzerine ayrıca "askeri casusluk" suçundan işlem yapılacağı kaydedildi.

İstanbul merkezli 18 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, 20 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

ANKARA: 28 GÖZALTI KARARI

FETÖ'nün 'gaybubet' evlerine operasyon: 28 gözaltı

Haberin Devamı

ANKARA'da, FETÖ/PDY üyelerinin saklanmak için kullandığı 'gaybubet' olarak adlandırılan evlere yapılan operasyonda, 28 kişi gözaltına alındı. Bu evlerde yapılan aramalarda 24 bin dolar ele geçirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, daha önceden belirlenen farklı semtlerdeki 39 farklı adrese, sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 28 kişi gözaltına alınırken, yapılan aramalarda bir evde 24 bin dolar ele geçirildi. Gözaltına alınanlar arasında örgütün mahrem imamlarının da bulunduğu, firari olan şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

İZMİR'DE İKİ ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

İzmir'de yakalanan 2 FETÖ şüphelisi, Hakkari'de tutuklandı

FETÖ/PDY soruşturma kapsamnında, haklarında arama kararı bulunan ve Hakkari'de örgütün 2 yıl üst düzey yöneticiliğini yaptığı belirlenen 2 şüpheli, İzmir'de yakalandı. Hakkari'ye getirilen şüpheliler tutuklandı.

Hakkari Valiliği'nden konu ile ilgili yapılan açıklamada, FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında arama kararı bulunan ve Hakkari'de 2 yıl üst düzey yöneticilik yaptığı belirlenen R.K ve N.K isimli şüphelilerin, Hakkari polisinin teknik takibi sonucu İzmir'de yakalanıp gözaltına alındığı ve getirildikleri Hakkari'de çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı belirtildi.