Gazete Vatan Logo

Son dakika: Atatürk Havalimanı'nda canlı bomba saldırısı! 41 kişi hayatını kaybetti

Son dakika haberleri İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan gelmeye devam ediyor. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bir terörist kaleşnikofla çevreye ateş açtı ve üzerindeki bombayı patlattı.41 kişinin hayatını kaybettiği bilgisi geldi. 3 canlı bomba saldırıyı gerçekleştirdi. İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan gelen son dakika haberlerini anında aktaracağız...

Son dakika: Atatürk Havalimanı'nda canlı bomba saldırısı! 41 kişi hayatını kaybetti

İstanbul Valiliği tarafından yapılan son açıklamaya göre 41 kişi hayatını kaybetti.Ölen 41 kişiden 37'sinin kimliği belirlendi. Ölen 41 kişiden 10'u yabancı uyruklu, 3'ü ise çifte vatandaş. 239 yaralıdan 109'u taburcu edildi.

Başbakan Binali Yıldırım: 'Saldırıyı 3 canlı bomba gerçekleştirdi. Canlı bombaların silahlı olması olayın vehametini artırdı. 3 canlı bomba da ateş ettikten sonra kendilerini patlattığı bilgisi var. Olayda 36 vatandaşımız hayatını kaybetti. Çok sayıda yaralı var ve bunlar hafif şekilde yaralanmalar.

Son dakika haberi İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan geldi. Atatürk Havalimanı'nda dış hatlar terminalinde iki ayrı patlama meydana geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ havalimanındaki terör saldırısında 10 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bozdağ yaptığı açıklamada teröristlerden birinin ilk önce çevredekilere ateş açtığı daha sonra kendini patlattığını açıkladı..

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Şu ana kadar elde edilen bilgilere göre, bana en son ulaşan rakama göre, 31 civarında ölü var. Bunların kimlikleri henüz tespit edilmiş değil. Yaralı sayısı da 147 olarak bana intikal etti." dedi.

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gazetecilere yaptığı ilk açıklamada "10 şehidimiz ve 20 civarında yaralı var. Bir kişi kaleşnikofla içeri girdi etrafa ateş açtıktan sonra kendini patlattı" dedi.

Bozdağ, "patlamayı hangi örgütün gerçekleştirdiğine dair bilgi var ama teyite ihtiyaç var."

Alınan bilgiye göre, olay yerine 40'ın üzerinde ambulans sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalesini yaptığı yaralıları hastanelere sevk ederken, havalimanı giriş ve çıkışa kapatıldı.

Yaralılar tedavileri yapılmak üzere Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bölgedeki çeşitli hastanelere sevk edildi.
Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamanın ardından, olay yerine özel harekat ve bomba imha ekibi sevk edildi.
ÖZEL HAREKAT EKİPLERİ OLAY YERİNDE
Alınan bilgiye göre, Dış Hatlar Terminali'nde ölen ve yaralananların olduğu patlama sonrası, havalimanı girişlere kapatıldı. Havalimanına, yalnızca polis ve sağlık ekipleri ile görevlilerin girişine izin veriliyor.
Sağlık ekipleri, havalimanındaki yaralıları hastaneye kaldırırken, olay yerine özel harekat ve bomba imha ekibi sevk edildi.
Polis helikopteri de havalimanı üzerinde uçuş yapıyor.

Haberin Devamı

Öte yandan olay yerine gelen İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan Atatürk Havalimanı'nda incelemelerde bulunuyor.

Havalimanındaki bir görgü tanığı, “Annemi uçağa bindirecektim. Bir anda patlama oldu. Otoparka indim. Herkes bir tarafa koşuştu. Özel harekatlar içeriye girdi. Yatırdılar bizi yere. Sonra bizi ayağa kaldırıp dışarıya çıkardılar. Çok şiddetli patlama oldu. Dışarıda oldu patlama. Sonra silah sesleri duyuldu. Ortalık kan revan içerisindeydi” dedi.

Haberin Devamı

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanlığı, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar bölümündeki patlama sonrası saat 21.55’te ilk 3 ambulansın olay yerinde olduğunu, daha sonra 23 ambulansın olay yerine nakledildiğini bildirdi.
Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Patlama sonrası 21.55’te ilk 3 ambulansımız olay yerinde olup, şuan toplam 23 ambulansımız olay yerinde yaralılara müdahale etmektedir. Olay yerinden tüm yaralılar, 112 ambulanslarımızla hastanelere nakledilmiştir” denildi.
BİNALİ YILDIRIM, EFKAN ALA VE NUMAN KURTULMUŞ İSTANBUL'A GELDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıyla ilgili bilgi aldı. Binali Yıldırım Ankara'dan İstanbul'a geldi.
İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Ankara Esenboğa Havalimanı'nın VİP bölümünden giriş yaptı. Ala ve Kurtulmuş'un saldırının yaşandığı İstanbul'a gelerek Başbakan Binali Yıldırım'la birlikte olay hakkında bilgi aldı.

BAŞSAVCI SALİHOĞLU HAVAALANINDA İNCELEME YAPTI

ATATÜRK Havalimanı’ndaki terör saldırısının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu havalimanına geldi. Havalimanında çelik yelekle incelemelere bulunan Salihoğlu, "Hepimize geçmiş olsun. İncelemeler yapılıyor ilgili arkadaşlar tarafından. Bütün Türk milletine geçmiş olsun. Terör denen bu hainin kanlı yüzünü bir daha gördük. Çok üzgünüz" diye konuştu.

Haberin Devamı

GÖRDÜ TANIĞI O ANLARI ANLATTI

CNN TÜRK'te yayınlanan Didem Arslan Yılmaz ile Türkiye'nin gündemi programına bağlanan görgü tanığı Ercan Ceyhan'ın ifadesine göre havalimanında bulunan taksiler yaralıları taşıyor. Tanığın ifadesine göre havalimanında önce silah sesleri daha sonra ise iki patlama meydana geldi ve olay yerinde çok sayıda ambulans bulunuyor.

Başbakan Yıldırım, İçişleri Bakanı Ala ve İstanbul Valisi Şahin'i arayarak patlama hakkında bilgi aldı.

CANLI BOMBA İHTİMALİ
Star Gazetesi muhabiri Ömer Çağlak'ın aktardığı bilgiye göre; olayda canlı bomba ihtimali üzerinde duruluyor.
DHA: Olay yerinde 1' den fazla cansız bedenin olduğu bildiriliyor
Uçakların kalkışına izin verilmiyor
Atatürk Havalimanı'ndan pist başında bekleyen uçakların kalkışına izin verilmiyor.

Olay yerinden ilk kareler

-->
-->