Gazete Vatan Logo

Çanakkale yine sallandı

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesinde saat 05.37'de Richter ölçeğine göre 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, saat 08.15 ve 08.17' de iki dakika arayla 4.3 ve 4.2 büyüklüğünde iki artçı sarsıntı kaydedildiğini bildirdi

Çanakkale yine sallandı

Ege Denizi'nde merkez üssü Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıkları olan 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre, saat 05.24'te Ege Denizi'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 5,2 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Sarsıntının 6,65 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.

AFAD, Merkezüssü Çanakkale' nin Ayvacık ilçesinde saat 08.15 ve 08.17' de iki dakika arayla 4.3 ve 4.2 büyüklüğünde iki artçı sarsıntı kaydedildiğini bildirdi

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde dün sabah meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem ve ardından devam eden artçı sarsıntılar nedeniyle yaralanan 8 kişiden 5'inin taburcu edildiği, hafif yaralı 3 kişinin tedavisinin sürdüğü bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, valilik koordinasyonunda Ayvacık Kaymakamlığı, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kızılay Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, UEDAŞ İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi başta olmak üzere ilgili tüm kurumların deprem bölgesine intikal edip çalışmalara başladıkları belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, hasar tespit çalışmalarında Ayvacık ilçesine bağlı Yukarıköy başta olmak üzere 14 yerleşim biriminde 238 ağır hasarlı konut, 75 hafif hasarlı konut ve 31 ağır hasarlı ahır ve deponun tespit edildiği ifade edildi. Bölgede meydana gelen depremlerde can kaybının bulunmadığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Depremde, 8 vatandaşımız yaralanmış olup, 5'i taburcu edilmiş, üçünün tedavisine devam edilmekte ve hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Deprem bölgesinde 4 ambulans, 2 UMKE ekibi ve 1 UMKE Acil Çadır Ünitesi hazır halde görev icra etmektedir. İyileştirme çalışmaları kapsamında, AFAD Başkanlığı ve Kızılay'dan 320 çadır, bin 52 battaniye, 700 yatak ve 50 aile mutfak seti gelmiş ve dağıtımı yapılmaktadır. AFAD Başkanlığından 200 yaşam konteyneri talep edilmiş olup, bugün itibarıyla Yukarıköy çadırkent alanına teslim edilmesi planlanmaktadır.

Haberin Devamı


UEDAŞ 11 teknisyen, 3 sepetli araç ve 1 vinç ile çadırkent alanına 10 elektrik direği kurmuştur. Kızılay tarafından, 16 personelle vatandaşlarımızın tüm yemek ve iaşe ihtiyaçları karşılanmaktadır. AFAD Başkanlığınca biri koordinasyon tırı olmak üzere 14 araç 67 personelle hizmet verilmekte ve tüm çalışmalar koordine edilmektedir."

BOLU'DAN KONTEYNER GÖNDERİLİYOR

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki depremlerin ardından vatandaşların barınma ihtiyacının karşılanması için Bolu'dan bölgeye konteyner gönderilmeye başlandı. Sultanbey köyünde, Bolu Orman Bölge Müdürlüğüne ait odun deposunda bulunan 384 konteynerden 100'ü, Ayvacık'a gönderilmek üzere İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin koordinesinde tırlara yüklendi.

Yetkililer, depremzedelerin barınma ihtiyacının karşılanacağı konteynerlerin, akşam saatlerinde Çanakkale'ye ulaşmasının beklendiğini belirtti.



Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde dün saat 06.51 ve 13.58'de meydana gelen 5,3 büyüklüğünde iki ayrı depremin ardından, artçı sarsıntılar devam etmişti. Ege Denizi Ayvacık açıklarında saat 05.24'te de 5,2 büyüklüğünde deprem kaydedilmişti.

HASAR MEYDANA GELDİ

Haberin Devamı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre bazı evlerde ve bir camide hasar oluştuğu belirlendi. Ayvacık ilçesinde saat 05.24'te yaşanan 5,2 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD ve İHH ekipleri, köylerdeki bazı evlerden duman çıkması üzerine bölgede tarama çalışması yaptı.

Çalışma sonucu ilk belirlemelere göre, Taşağıl köyündeki camide ve Yukarı köyündeki bazı evlerde hasar oluştuğu tespit edildi.

Çanakkale'de dün 06.51 ve 13.58'de de 5,3 büyüklüğünde iki ayrı deprem ve 120'nin üzerinde artçı sarsıntı meydana gelmişti.