Gazete Vatan Logo

Sömestr tatili yaklaştı! Karneler ne zaman alınacak?

Eğitim öğretim döneminde tatile yaklaşıldığı şu günlerde veliler ve öğrenciler tarafından sömestr tatilinin (15 tatilinin) ne zaman olacağı merak edilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’ nın yaptığı açıklamada 15 tatili hakkında tüm detaylar ye alıyor. İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gelen açıklama!

Sömestr tatili yaklaştı! Karneler ne zaman alınacak?

15 tatili ile alakalı tüm soruların cevapları MEB’ten (Milli Eğitim Bakanlığı) gelen açıklamayla son buldu. Sömestr tatili 23 Ocak Pazartesi günü başlayacak ve 3 Şubat Cuma günü ise son bulacaktır. Tatil tarihinin öncesinde ve sonrasında bulunan hafta sonlarını da tatil günleri içerisine dahil eder isek çocuklar ve çocuklarıyla birlikte dinlenmeye fırsat bulabilen veliler tam tamına 16 gün boyunca tatil yapabilecekler. 15 tatilin bitmesi ile başlayacak olan 2016 / 2017 Eğitim ve Öğretim Yılının ikinci dönemi ise 6 Şubat Pazartesi günü başlayacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan resmi açıklamaya göre ikinci dönemin son bulacağı tarih ise 9 Haziran 2017 Cuma günü olarak belirtilmiştir.

SÖMESTR TATİLİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanından Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre 15 tatilde çocuklara ödev verilmeyecek bunun yerine çocukların daha çok kitap okuması ve kültürel faaliyetlere katılması sağlanmalıdır.

Haberin Devamı

15 Tatil Uzayacak Mı?

15 tatil veya diğer isimleri ile sömestr tatili ya da yarı yıl tatilinin uzayacağı yönünde kulaktan kulağa dolaşan söylentilerin hiçbir şekilde doğruluğu bulunmamaktadır. 15 tatilin uzayacağı yönünde bir açıklama Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılmamıştır. Böyle bir durumun gerçekleşmesi normal şartlarda mümkün değildir. Böyle bir durumun gerçekleşecek olması öğrencileri kış aylarında sevindirecek olsa bile uzayacak olan süreç ikinci dönemin sonuna eklenmek zorunda kalacaktır. Bu durum yine öğrencileri çok fazla yoracak özellikle de sıcak havalarda okula gidiyor olmaları çocuklarda bıkkınlık oluşturacak ve derslerde ki verimi düşürecektir. Verimi düşen öğrencilerin yeni bir şeyleri öğrenmeleri güçleşecek ve eğitim sürecinde kopukluk oluşacaktır. Ülke içerisinde herhangi bir doğal afet faciası yahut terör olayları vb. gibi olumsuz durumlar gerçekleşir ise bu durum düşünülebilir. Şuan için böyle bir durumun söz konusu olmadığı unutulmamalıdır.

Haberin Devamı

15 Tatil Nasıl Değerlendirilmeli?

15 tatil çocukların ebeveynleri ile birlikte dinlenebilmeleri aralarında ki ilişkiyi daha da kuvvetlendirebilmeleri için büyük bir fırsattır bu sebeple çocuklar ve anne- babaları birlikte aktiviteler planlamalıdırlar. Bu süreçte ebeveynler çocuklarını spora teşvik etmeli, sinema, tiyatro gibi kültürel faaliyetlere götürerek gelişimlerini arttıracak etkinliklere katılmalarını sağlamalıdırlar. Bunun dışında veliler çocuklarının 15 tatili süresi boyunca bol bol kitap okumalarını sağlamalıdırlar gerekirse kendileri de çocuklarıyla beraber kitap okumalıdırlar çocuklar tatil boyunca en az iki kitap bitirmiş olmalıdırlar. Çocukların kitap okuma alışkanlığı edinmesi onların bütün geleceklerini olumlu yönde etkileyecektir.

2017 yılının resmi tatil günleri ise şu şekildedir:

Yılbaşı: 1 Ocak 2017-Pazar

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: 23 Nisan 2017- Pazar

Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs 2017- Pazartesi

Gençlik ve Spor Bayramı: 19 Mayıs 2017- Cuma

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı: 25-26-27 Haziran 2017

15 Temmuz Şehitleri Anma Günü: 15 Temmuz 2017 Cumartesi

Zafer Bayramı: 30 Ağustos 2017- Çarşamba

Kurban Bayramı: 1-2-3-4 Eylül 2017

Cumhuriyet Bayramı: 29 Ekim 2017- Pazar