Sömestr

Sömestr

Son dakika sömestr haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sömestr ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sömestr haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sömestr

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sömestr gelişmeleri de dahil olmak üzere 438 sömestr haberi bulunmuştur. Tüm sömestr haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uludağ’da sömestr sonu izdihamı
Uludağ’da sömestr sonu izdihamı Türkiye’nin en büyük kış turizm merkezlerinden Uludağ, yarıyıl tatilinin son günlerinde vatandaşların akınına uğradı. Aileleriyle birlikte Uludağ’da doyasıya eğlenen gençler, hem kayak yaptı hem de güneşli havanın tadını çıkarttı. Hava sıcaklığının -7 derece olduğu Uludağ’da kayak pistleri dolup taşarken, yoğunluk havadan görüntülendi.
3.02.2024 Gündem
Pazartesi okullar tatil mi, 15 tatil uzatıldı mı? 5 Şubat Pazartesi okul var mı, pazartesi günü okullar açılacak mı?
Pazartesi okullar tatil mi, 15 tatil uzatıldı mı? 5 Şubat Pazartesi okul var mı, pazartesi günü okullar açılacak mı? İlkokul, ortaokul ve lisede okuyan 20 milyon öğrenci 19 Ocak’ta karnelerini aldı. 15 tatilin son haftasına girilince öğrenciler ve veliler okulların açılış tarihi için araştırmalarını hızlandırdı. MEB takvimine göre 5 Şubat tarihinde açılacak okulların uzatıldığı iddiaları sonrası 2. Dönemin başlayacağı tarih sorgulanmaya başlandı. 15 tatilin 1 aya uzatıldığına yönelik iddialara yönelik Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama yapıldı. Peki, Sömestr tatili ne zaman bitiyor 2024, MEB 15 tatil uzatıldı mı 2024? Okullar 2. Dönem ne zaman açılacak 2024, yarıyıl tatili 30 gün mü oldu, ne zaman bitiyor 2024?
3.02.2024 Gündem
Uludağ'da faciadan dönüldü! Telesiyejin telleri koptu, bir turist yaralandı
Uludağ'da faciadan dönüldü! Telesiyejin telleri koptu, bir turist yaralandı Uludağ’da kayakçıların ve tatilcilerin kullandığı telesiyejin telleri kopunca bir turist yaralandı. Jandarma ekiplerince kar motoruyla hastaneye kaldırılan turist tedavi altına alınırken, telesiyeji tamir etmek için gelen işçi ise adeta ölüme meydan okudu. Arka arkaya yaşanan ihmaller kameraya yansıdı.
3.02.2024 Gündem
Lapa lapa kar 2 Şubat'ta geliyor! bir anda bastıracak: 15 tatil uzuyor! Meteoroloji: Turuncu alarm sadece o il için verildi!
Lapa lapa kar 2 Şubat'ta geliyor! bir anda bastıracak: 15 tatil uzuyor! Meteoroloji: Turuncu alarm sadece o il için verildi! İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı ancak etkili olmadı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Kuzey Ege'de süren karla karışık yağmurun hafta sonu kar şeklinde olmasını bekliyor. Arnavutköy, Çatalca ve Fatih'te atıştıran kar 2 Şubat'tan itibaren lapa lapa yağacak. Kuvvetli poyrazın etkili olduğu Marmara için vatandaşlara tedbirli olunması uyarısı yapıldı. Öte yandan 5 Şubat Pazartesi açılacak okulların tatil edileceği haberi öğrencileri meraklandırdı. 15 tatilde olan milyonlarca öğrenci yarıyıl tatilinin uzatılması hakkında kararı bekliyor. Şubat'ın başında bir anda bastırması beklenen kar yağışı sonrası sömestr tatilinin de uzatılması bekleniyor. İşte il il hava durumu tahminleri...
31.01.2024 Gündem
Şubat tatili uzatıldı mı? Kar yağışı 15 tatili uzattı mı, 1 ay mı oldu? Okullar ne zaman açılıyor?
Şubat tatili uzatıldı mı? Kar yağışı 15 tatili uzattı mı, 1 ay mı oldu? Okullar ne zaman açılıyor? Şubat tatili uzatıldı mı sorusu milyonlarca öğrenci ve velinin gündeminde yerini aldı. Okullarda ilk dönemin 19 Ocak Cuma günü tamamlanmasıyla gözler ikinci dönem başlangıç tarihine çevrildi. Kar yağışının başladığı İstanbul ve birçok ilde 15 tatilin uzatılacağı yönünde iddialar sosyal medyada yer aldı. Peki kar yağışı 15 tatili uzattı mı? Okullar ne zaman açılıyor?
29.01.2024 Gündem
Kayak merkezleri dolup taşıyor! Bir bardak çay 100 lira, çorba 500 lira.. Fiyatlara bakan yok!
Kayak merkezleri dolup taşıyor! Bir bardak çay 100 lira, çorba 500 lira.. Fiyatlara bakan yok! Sömestr tatilinin başlamasıyla birlikte aileler kayak merkezlerine akın etti. Kar tatili yapanların ilk tercihi Uludağ, Palandöken ve Kartalkaya adeta dolup taşıyor. Buralarda bir bardak çay 100 lira, bir çorba 500 lira ama fiyatlar kimsenin umrunda değil.
24.01.2024 Gündem
15 tatilde ödev verilmesi yasak mı 2024, 15 tatilde ödev verilecek mi? Ara tatilde ödev vermek yasak mı 2024?
15 tatilde ödev verilmesi yasak mı 2024, 15 tatilde ödev verilecek mi? Ara tatilde ödev vermek yasak mı 2024? Milyonlarca öğrenci karnelerini aldı ve 15 günlük sömestr tatiline başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yarıyıl tatili öncesindeki haftada okullarda ders yapılmayacağını açıklamıştı. Bakanlık şimdi de öğrencilere yarıyıl tatilinde ödev verilememesi için okullara yazı gönderdiği gündeme geldi. Peki, Ara tatilde ödev vermek yasak mı 2024? Ara tatilde ödev verilecek mi, öğrencilere ara tatilde ödev var mı, 15 tatilde ödev verilmesi yasak mı 2024?
20.01.2024 Eğitim
İkinci dönem okullar açılmayabilir mi? Okullar 2. dönem açılacak mı, 2. dönem ne zaman başlıyor 2024?
İkinci dönem okullar açılmayabilir mi? Okullar 2. dönem açılacak mı, 2. dönem ne zaman başlıyor 2024? Covid-19'un yeni varyantı olan JN1’in Türkiye'de yayılmaya başlaması sonrası sosyal medya üzerinden okulların ikinci dönem açılmayabileceği iddiaları dolaştı. Söz konusu iddiaların ardından veliler ve öğrenciler “Okullar ikinci dönem açılmayabilir mi?” sorusuna yanıt aramaya başladı.
20.01.2024 Eğitim
Öğretmene teşekkür mesajı ve öğretmene güzel sözler! 1. dönem için velilere anlamlı, minnet vurgulu mesaj
Öğretmene teşekkür mesajı ve öğretmene güzel sözler! 1. dönem için velilere anlamlı, minnet vurgulu mesaj Okullar ilk ara tatiline bugün girdi. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, 19 Ocak Cuma günü karnelerini aldı. Veliler okulların ilk dönemi sona ererken öğretmene teşekkür mesajı ve öğretmene güzel sözler için araştırmalarını hızlandırdı.
19.01.2024 Gündem
Karne tebrik mesajları 2024 ile toruna başarı övgü ve karne tebrik sözleri! İlk karne alana, yeğene, kızına, oğluna kısa karne mesajları güzel sözler!
Karne tebrik mesajları 2024 ile toruna başarı övgü ve karne tebrik sözleri! İlk karne alana, yeğene, kızına, oğluna kısa karne mesajları güzel sözler! Karne tebrik mesajları 2024 araştırmaları başladı. Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci, karne alarak sömestr tatiline girecek. Karnesini alan öğrenciler için tebrik mesajı yayınlamak veya göndermek isteyenler ise resimli karne tebrik mesajları için arama motorlarına yöneldi. Biz de İlk karne alana, yeğene, kızına, oğluna ve toruna karne mesajları derledik. İşte karne günü mesajları ile başarı, övgü ve karne tebrik sözleri…
19.01.2024 Gündem
e okulda kırmızı renk ne anlama gelir? e okulda notun üzerinde sarı, yeşil, kırmızı renklerin anlamları nedir?
e okulda kırmızı renk ne anlama gelir? e okulda notun üzerinde sarı, yeşil, kırmızı renklerin anlamları nedir? e okulda kırmızı renk ne anlama gelir sorusunun yanıtı merak ediliyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci dönemi sona eriyor. Son ders zili çalıp karne günü yaklaşılrne e okul ekranında notlarını ve karnelerini görüntülemek isteyen öğrenciler ekranda sarı, yeşil ve kırmız renklerle karşılaşıyor. 22 Ocak'te sömestr tatiline çıkacak öğretmenler, notları girmeye başladı. Veliler, e okulda verilen notların yanında bulunan sarı ve yeşil renklerin anlamlarını sorgulamaya başladı. Peki e okulda sarı, yeşil ve kırmızı renk ne anlama geliyor?
18.01.2024 Eğitim
Motive edici, en güzel öğretmen karne görüşleri 2024 lise ortaokul için 1. dönem karne görüşü 2024! . 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. sınıf için orjinal yaratıcı karne görüşleri 2024
Motive edici, en güzel öğretmen karne görüşleri 2024 lise ortaokul için 1. dönem karne görüşü 2024! . 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. sınıf için orjinal yaratıcı karne görüşleri 2024 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dönemi sona eriyor, öğrencileri şimdiden karne heyecanı sardı. Sömestr tatili beklenirken öğretmenler öğrencilerinin karnelerine yazacakları motive edici, anlamlı, destekleyici öğretmen karne görüşleri araştırmasına başladı. Biz de bu ihtiyaca yönelik karne görüşleri derledik. İşte 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 1. dönem karne görüşleri…
18.01.2024 Eğitim
Lise karne görüşü 2024: En güzel, motive eden lise öğretmen karne görüşleri!
Lise karne görüşü 2024: En güzel, motive eden lise öğretmen karne görüşleri! Eğitim öğretim yılının 1. dönemi sona eriyor. Lise öğretmen karne görüşleri de öğretmenler tarafından araştırılmaya başlandı. Karne heyecanın devam ettiği okullarda öğrencilerin bekleyişi devam ediyor. Öğretmenlerin karnelerine yazacakların motive edici, anlamlı öğretmen karne görüşleri ise gündemdeki yerini aldı. Sömestr tatiline birkaç gün kala e okulda notlarını görüntüleyen milyonlarca öğrenciye en güzel temennilerin olduğu karne görüşlerine haberimizde yer verdik. İşte Lise karne görüşleri 1. dönem...
17.01.2024 Gündem
Yaratıcı karne görüşleri... 2. sınıf karne görüşü 1. dönem: En güzel, yaratıcı 2024 öğretmen karne görüşleri... İlkokul, ortaokul, lise 1. dönem karne görüşleri...
Yaratıcı karne görüşleri... 2. sınıf karne görüşü 1. dönem: En güzel, yaratıcı 2024 öğretmen karne görüşleri... İlkokul, ortaokul, lise 1. dönem karne görüşleri... Okullarda birinci dönemin sonuna gelindi. 2023-2024 eğitim öğretim yılının 1. dönem sonunda öğrenciler ve öğretmenler karne telaşı yaşıyor. Sömestr tatiline girecek öğretmenler, öğrencilerin karnelerine yazacakları duygu ve düşünce dolu görüşleri araştırmaya başladı. İlkokul, ortaokul ve lise 1. dönem için öğrencilerin karnelerine yazılabilecek en güzel temenniler yer aldı. İşte 2. sınıf karne görüşü 1. dönem ve en motive edici öğretmen karne görüşleri...
17.01.2024 Eğitim
Bugün tatil olan okullar: 16 Ocak Salı İstanbul, Bursa'da okullar tatil mi? Valilik açıklamaları...
Bugün tatil olan okullar: 16 Ocak Salı İstanbul, Bursa'da okullar tatil mi? Valilik açıklamaları... Meteoroloji birçok kenti kuvvetli kar yağışı konusunda uyarınca vatandaşın ve özellikle öğrencilerin gözü gelecek tatil haberlerinde oldu. Son hava durumuna göre Ege ve Akdeniz'in kıyı kesimleri sağanak, yüksek kesimleri kar yağışı alacak. Marmara'da ise Bursa'da kuvvetli yağış uyarısı sonrası valilikten açıklama geldi. Sömestr tatiline birkaç gün kala öğrenciler de "Bugün okullar tatil mi?" "Bursa'da okullar tatil mi?" sorularını yanıt aradı. Öte yandan dün birçok il kar yağışı nedeniyle eğitime ara vermişti. Trabzon, Giresun ve Hakkari'de 1 gün süreyle okullar tatil edildi. Peki 16 Ocak Salı okullar tatil mi? Kar tatili olan iller hangileri? İşte detaylar...
16.01.2024 Gündem
Staj programı ‘DRIVE UP’ için son başvuru tarihi 18 Mart
Staj programı ‘DRIVE UP’ için son başvuru tarihi 18 Mart Mercedes-Benz Otomotiv A.Ş., şirket içindeki farklı pozisyonlarda görevlendirilmek üzere, 2024 Uzun Dönem Staj Programı ‘DRIVE UP’ için başvuruları kabul etmeye başladı. Programa başvurular online başvuru platformu üzerinden 18 Mart’a kadar kabul edilecek.
15.01.2024 Eğitim
Sömestr geliyor: İstanbul'dan fazla uzaklaşmadan ailecek gidilecek yerler!
Sömestr geliyor: İstanbul'dan fazla uzaklaşmadan ailecek gidilecek yerler! Sömestr ya da ara tatil yaklaştı. Öğrenciler ilk yarıyılı tamamladı. Onlarla birlikte veliler de yoruldu. Bu 15 günlük tatilde ailecek gidilecek tatil yerleri de birlikte olma fırsatı veriyor. Doğayla iç içe olabileceğiniz, tarihi ve kültürel yerleri keşfedebileceğiniz yerleri araştırdık. Üstelik İstanbul'dan fazla uzaklaşmadan gidebileceğiniz yerlerin bir rehberi...
14.01.2024 Yaşam
Stajyerler 15 tatilde çalışıyor mu? Sömestr tatilinde staj devam eder mi?
Stajyerler 15 tatilde çalışıyor mu? Sömestr tatilinde staj devam eder mi? Sömestr tatiline kısa bir süre kala işyerlerinde staj yapan öğrencilerin de araştırmaları hız kazandı. Stajyerler, tatilde stajlarına devam edip etmeyeceği konusu merak konusu oldu. Peki stajyerler 15 tatil de çalışıyor mu? Okullar 15 tatildeyken staj devam eder mi? İşte detaylar...
11.01.2024 Eğitim
15 tatile kaç gün kaldı? 2024 on beş tatil 1 ay mı olacak? Kar yağışı sömestr tatilini uzattı mı?
15 tatile kaç gün kaldı? 2024 on beş tatil 1 ay mı olacak? Kar yağışı sömestr tatilini uzattı mı? Okulların 1 ay tatil olacağı iddiaları gündemden düşmüyor. 15 tatilin 1 ay olması konusu öğrencilerin konuştuğu konular arasında yer alıyor. Ocak ayının gelişiyle birlikte sömestr heyecanı başladı. 19 Ocak Cuma günü karneler dağıtılmasıyla birlikte 15 günlük tatil başlayacak. Eğitim öğretim yılı 2 Şubat'ta devam edecek. Ancak 15 tatilin 1 aya uzatılacağı iddiası kar yağışlarının başlamasıyla birlikte gündeme geldi. MEB 15 tatil ile ilgili açıklama yaptı mı?
11.01.2024 Gündem
15 tatil ne zaman 2024, tatil 1 ay mı oldu? Sömestr tatili kaç gün 2024?
15 tatil ne zaman 2024, tatil 1 ay mı oldu? Sömestr tatili kaç gün 2024? Sömestr tatili 1 ay mı oldu, yarıyıl tatili kaç gün 2024? Okullar 1 ay tatil olacak iddiaları birçok öğrenci tarafından heyecan yarattı. Öğrenciler, 15 tatil olarak da bilinen yarıyıl tatiline 15 Ocak’ta başlayacak. Cuma günü karne dağıtılacak. 2023/2024 1. dönemi, 5 Şubat tarihinde okulların açılmasının ardından 2. dönem başlayacak. Peki, 15 tatil 30 gün mü oldu 2024? 15 tatil 1 ay mı? 15 tatil kaç gün?
10.01.2024 Eğitim
9 Ocak kayak merkezlerinde hava durumu: Uludağ, Kartepe, Palandöken kayak merkezlerinde kar kalınlığı ne kadar?
9 Ocak kayak merkezlerinde hava durumu: Uludağ, Kartepe, Palandöken kayak merkezlerinde kar kalınlığı ne kadar? Türkiye genelinde devam eden kar yağışları kayak merkezlerinde de etkili olmaya devam ediyor. Özellikle Uludağ, Palandöken ve Kartepe'de kar kalınlığı ciddi oranda arttı. Okullarda sömestr tatilinin de yaklaşmasıyla kış tatili planlayanlar kayak merkezlerindeki kar kalınlığını ve hava durumunu araştırmaya başladı. İşte Türkiye'de kayak merkezlerinde son hava durumu raporu....
9.01.2024 Gündem
Sömestr karnesi ne zaman verilecek? 15 Tatil (yarı yıl) ne zamn başlıyor, ne zaman bitiyor? 2024 sömestr tarihi...
Sömestr karnesi ne zaman verilecek? 15 Tatil (yarı yıl) ne zamn başlıyor, ne zaman bitiyor? 2024 sömestr tarihi... Sömestr tatili yaklaştı. Öğrencilerin gözü karnelerin verileceği tarihe çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı takvime göre sömestr, 15 tatil ve ara tatil tarihleri belli oldu. Yeni yılın ilk ayında araştırmalar, "15 tatil ne zaman başlıyor?", "Okullar ne zaman kapanacak?" sorularıyla oldu. İşte sömestr tatili ve karnelerin verileceği tarih...
8.01.2024 Gündem
15 tatile kar sürprizi: Sömestr tatili 10 Ocak'ta başlayabilir! Okullar 1 ay tatil olacak mı?
15 tatile kar sürprizi: Sömestr tatili 10 Ocak'ta başlayabilir! Okullar 1 ay tatil olacak mı? Öğrenciler için müjdeli bir haber geliyor olabilir. Beklenen sömestr tatili uzayabilir. Geçtiğimiz yıl depremler nedeniyle 1 aya uzatılan sömestr tatili bu yıl kar yağışı nedeniyle olabilir. Veliler, çalışanlar, öğrenciler dört gözle bu detayı araştırmaya başladı. "Okullar 1 ay tatil mi?" sorgusu da internette yoğun olarak sorgulanıyor.
4.01.2024 Gündem
Hafta sonu lapa lapa kar geliyor, okullar aniden tatil edilebilir: Meteoroloji yılbaşından önce yoğun kar yağışı uyarısını yaptı!
Hafta sonu lapa lapa kar geliyor, okullar aniden tatil edilebilir: Meteoroloji yılbaşından önce yoğun kar yağışı uyarısını yaptı! Yılbaşı yaklaşırken vatandaşlar, İstanbul'a kar yağışı tahminleri de ardı ardına geliyor. Uzun süredir devam eden soğuk hava dalgası bu hafta sonuyla birlikte yerini yoğun kar yağışına bırakıyor. Okullarda sömestr tatili için öğrencilerin meraklı bekletişi sürerken bu sürede kar yağışının İstanbul'u ziyaret edip etmeyeceği yorumlanıyor. Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, kar yağışıyla ilgili açıklama yaptı. Türkiye'nin Doğu bölgelerini etkisi altına alan yağışlı hava Batı'ya doğru ilerliyor. Lodosun etkisini artıracağını ifade eden Şen, yılbaşından önce İstanbul'a kar yağışı ile ilgili bilgi verdi. Meteoroloji'nin hava durumu tahmini ve gelen son açıklamalar şöyle:
11.12.2023 Gündem
Turistik Doğu Ekspresi biletleri satışa çıkıyor!
Turistik Doğu Ekspresi biletleri satışa çıkıyor! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir, Doğu Ekspresi’nin son yıllarda farklı tatil seçeneği arayan seyahat severlerin, sanat tutkunların gözdesi haline geldiğini belirterek, “Ekonomik, konforlu ve güvenli bir taşımacılık hizmeti ile Anadolu’nun tarihi ve doğal güzelliklerinin keşfedilmesi sağlanıyor. Bu yıl turistik Doğu Ekspres seferleri 11 aralıkta, bilet satışları ise 1 kasımda başlayacak” dedi.
1.11.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Sömestr ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sömestr haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.