Gazete Vatan Logo

Şoke eden detay! Eve nasıl girdiler?

Pencereden veya çilingir yardımıya kapıdan mı girdiler?

Şoke eden detay! Eve nasıl girdiler?

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki evlerinde terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 2 polisin cenazeleri Şanlıurfa Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Ceylanpınar Cumhuriyet Savcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, olayın meydana geldiği Bahçelievler Mahallesi'ndeki çalışmalarını tamamladı. Cenazeler, bina içerisi ve çevresinde yaklaşık 6 saat süren çalışmaların ardından otopsi için Şanlıurfa Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

EVE NASIL GİRDİLER?

Hain saldırının ardından 3. kattaki dairenin kapısında bir zorlanma olmaması dikkat çekmişti. Binada bir daire dışında tamamının tatilde olduğu ortaya çıkmıştı.


Güvenlik güçleri, polislerin, çilingir yardımıyla kapıdan veya pencereden eve giren kişilerin susturucu takılı silahla ateş edilerek öldürülmüş olma ihtimali üzerinde duruyor.

CİNNET SANILIYORDU, TERÖR SALDIRISI ÇIKTI

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, polis memurlarının birlikte oturduğu evin kapısında herhangi bir zorlama olmadığını belirleyince, polislerden birinin cinnet geçirip arkadaşını öldürdükten sonra intihar ettiği ihtimali üzerinde durdu. Ancak yapılan incelemede polislerin kullandığı tabancanın 9 milimetre olduğu, saldırının 7.65 milimetrelik silahla gerçekleştiği belirlendi. Bunun üzerine polislerin terörist saldırıda şehit olduğu değerlendirilirken, öğleden sonra saldırıyı bölücü örgüt PKK üstlendi.

Haberin Devamı

PKK: SURUÇ’A MİSİLLEME YAPILDI

PKK’nın sözde silahlı kanadı olan HPG’nin internet sitesinden yapılan açıklamada, polis memurları Feyyaz Yumuşak ile Okan Acar’ın yaşamını yitirdiği saldırıyı ’Suruç’taki bombalı saldırıya karşı misilleme olarak yaptıkları’ duyuruldu.

Terör örgütünün açıklamasında, polislerin saat 06.00’da şehit edildiği, silahları ve kimliklerinin de saldırıyı gerçekleştiren teröristler tarafından alındığı belirtildi.

POLİSLERİN SİLAH VE KİMLİKLERİ YOK

Saldırıyı PKK üstlenirken, polislerin evlerinde yapılan aramada beylik tabancaları ile kimliklerine de ulaşılamadığı öğrenildi. Saldırıyı gerçekleştiren PKK’lıların 2 polisin tabancaları ve kimliklerini aldıktan sonra evden ayrıldıkları kaydedildi.

EVE BALKON KAPISINDAN GİRİLDİ İDDİASI

Haberin Devamı

Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken, polislerin şehit edildiği evin kapısında herhangi bir zorlama olmamasının ardından gözler saldırıyı gerçekleştirenlerin içeri nasıl girdiği araştırıldı. Havanın sıcak olması nedeniyle 3 katlı evin en üst katında oturan polis memurlarının, balkon kapısını açık bıraktığı, saldırganların buradan girdikleri değerlendirildi.

Bu arada kimsenin silah sesi duymaması ise saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin silahlarına susturucu taktığını ortaya çıkardı.