Gazete Vatan Logo

Sokağın gücü modayı yendi

2016 ilkbahar-yaz sezonunda sokak stili, her zaman olduğundan daha çok dikkat çekici. Markaların koleksiyonlarından, Hollywood yıldızlarına tüm sektörü mercek altına alıp sokağa bir göz gezdirdik.

Sokağın gücü modayı yendi

Sokak modasıyla podyumlar arasında kurulan bağ, kendini artık haddinden fazla hissettiriyor. Dsquared2, sokak modasını podyuma yansıtan modaevlerinin başında geliyordu ama artık Karl Lagerfeld bile son iki sezondur Chanel’de düz lastik ayakkabılarıyla, rahat kombinlenen tüvit ceketleriyle, pantolon etekleriyle ‘şıklık’ kavramının sınırlarını zorlamaya başladı. Nicolas Ghesquière’nin Louis Vuitton için hazırladığı 2016 ilkbahar -yaz koleksiyonu, köklü modaevinin dönüşümü simgelerken, bir yandan da yeni stilin kodlarını sergiliyordu. Deri parçalar, füturistik grunge temasıyla, bambaşka bir Louis Vuitton kadını karşımıza çıktı. Google Trends’de bile en üst sıralarda yer alan ‘street style’, günümüz modasının aynadaki karşılığı aslında.

Peki nedir bu sokak stilinin alamet-i farikası? Alexander Wang boşuna demiyor: ’Spor giyim, artık yeni lüks’ diye. Riccardo Tisci, Givency’nin 2014 ilkbahar yaz koleksiyon defilesinde sokak stilinin yeni akım olduğunun altını o zamandan çizmişti.

ETNİK DESENLER YÜKSELİŞTE

Haberin Devamı

Etnik desenleri Jean ve düz tişörtlerle kombinlemek modanın bize öğrettiği multi-kültürel yaşamın parçaları. El işlemesi ceketler, mini trikolar ve trençler, denim tarzın üzerinde modern bir etki yaratıyor. Tamamen etnik desenlerden oluşan bir elbiseyle de giyebilirsiniz. Çekici sokak stilinin anahtarı ise, bu sezon çiçekli, rengarenk minicik çantalar...

SOKAK STİLİNİN EN KOLAY İPUÇLARI

Metal, yuvarlak gözlüklerle 70’lerin hippi kültürüne yeniden merhaba diyoruz. Tek kuralımız, modern kombinlerle kullanmak. Biraz dikkatli baktığınızda, Milano’dan Paris’e stil ikonlarının gözünde farklı tonlarda minik metal gözlükler göreceksiniz. Bot ve çizme arası ‘bootie’leri pantolonlarınızla kullanabilirsiniz. Fütürtistik detaylı botlar, özellikle topuklara dikkat çekiyor, pilili eteklerle ya da paçasını kıvırdığınız jean’lerle harika duruyor.

Fransız stilinden bir parça ilham alarak, yuvarlak bereler kullana bilirsiniz.

Bandana, 90’lardan hortlayıp boynumuza, bileğimize, çantamızın kenarına hoş geldi. Çünkü her deseniyle, her rengiyle kabulümüz. 90’lardan çıkıp gelmesini en son beklediğimiz parçaydı ama sokak stiline en çok yakışan aksesuar.

Haberin Devamı

SEZONUN RENGİ TURUNCU

Aksesuarlara dikkat çekmek yeni sokak stilinin en önemli kuralı. Sezonun bomba rengini ise turuncu! Hem de en parlağından, Balmain’in koleksiyonu en net örneğiydi. Pop art akımı önümüzdeki sonbahar kış sezonunda bile peşimizi bırakmayacak. Bu yüzden her tarafta kirpik desenli ayakkabılar, rengarenk puantiyelerle süslü çoraplar karşımıza çıkıyor. Karl Lagerfeld’in Chanel için çizdiği robot desenlerinden sonra, yeni ‘cool’ kavramının çok da ciddiyet içermediğini gördük. rahatlama vakti geldi.

YENİ SOKAK STİLİ KURALLARI

Rahat olunacak! Bu kesin. Sportif akımın peşinden gitmek isterseniz, yüzyılımızın ikonlarından Beyonce’ye kulak verebilirsiniz.

Ivy Park koleksiyonuyla spor markası yaratan müzik yıldızı, sokak stilinizle özdeşleştireceğiniz parçalar da sunuyor. Atlet, tayt ya da bol kesim tişörtünüzle sokakta salınmak, eminim çok rahat hissettirecek.

Haberin Devamı