Gazete Vatan Logo

Sokağa çıkma cezası ne kadar? 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma cezası ne kadar?

Corona virüsün yayılımını önlemek amacıyla alınan tedbirlerin kapsamı genişletildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni tip corona virüs salgınına karşı açıkladığı yeni tedbirleri paylaştı. Daha önce açıklanan tedbirler kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkması yasaklanmıştı. Bu tedbirler 20 yaş altını da kapsayacak şekilde genişletildi. Bu önlemlerin ardından çoğu kişi Sokağa çıkma cezası ne kadar? 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma cezası ne kadar? Sokağa çıkma yasağı hangi yaşları kapsıyor? sorularını araştırıyor. İşte sokağa çıkma cezası ile ilgili merak edilenler…

Sokağa çıkma cezası ne kadar? 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma cezası ne kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni tip corona virüs salgınına karşı yeni tedbirleri açıkladı. Yeni tedbirler arasında sokağa çıkma yasağı da bulunuyor. Peki, Sokağa çıkma yasağı hangi yaşları kapsıyor? Sokağa çıkma cezası ne kadar? 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma cezası ne kadar? İşte sokağa çıkma yasağı ile ilgili detaylar...

Corona virüse karşı mücadele kapsamında atılan adımlar arasında 20 yaş altıdaki kişilerin sokağa çıkma yasağı da bulunuyor. Buna göre daha önce 65 yaş ve üzerine getirilen sokağa çıkma kısıtlaması 20 yaş altındakileri de kapsayacak şekilde genişletildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 yaş altındakilerin sokağa çıkma yasağı ile ilgili şunları söyledi:

“Ülkemizin tamamında daha önce 65 yaş üzerine uyguladığımız sokağa çıkma kısıtlamasını 20 yaş altı için de getirmektir. Gece yarısından itibaren 1 Ocak 2000 ve üstü tarihli doğumlular da tıpkı 65 yaş üstü gibi sokağa çıkamayacaktır. Bununla gençlerimizi de çocuklarımızı da ciddi manada kontrol altına, karantina altına almak durumundayız. Yani '65 yaş üstü sıkıntıda da 20 yaş altı sıkıntıda değil' diye elimizde böyle bir garanti yok."

Haberin Devamı

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA UYMAYANLARA İDARİ VE ADLİ CEZALAR UYGULANACAK

Dışarıya çıkmak zorunda olan vatandaşlar için de yeni bir uygulama başlattıklarına dikkati çeken Erdoğan, "Yarından itibaren pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu şekilde bulunduğu tüm alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacaktır. İnsanların toplu olarak çalışmaya devam ettiği iş yerlerinde de benzer tedbirler alınacaktır. Tüm bunlara ilave olarak, Türkiye genelinde insan hareketliliğini azaltmak için gereken tedbiri almayı sürdüreceğiz. Şehirlerimizin tamamında insan hareketliliğini azaltmak için gereken ilave tedbirler, yarından itibaren İl Pandemi ve İl Hıfzısıhha Kurulları tarafından alınıp uygulanabilecektir. Sokaklar dahil tüm kamuya açık mekanlarda kalabalık oluşturacak şekilde asla bir arada bulunulamayacak, sosyal mesafeye en az 3 adım olarak mutlaka riayet edilecektir. İkazlara uymayarak aksi yönde davranışlar sergilemekte ısrar edenlere gereken idari ve adli cezalar tereddütsüz şekilde uygulanacaktır." dedi.

Haberin Devamı

SOKAĞA ÇIKMA CEZASI NE KADAR?

Sokağa çıkma yasağını ihlal kabahatler kanunu kapsamında değerlendiriliyor. Kanunun ilgili maddesi gereğince sokağa çıkma yasağını ihlal edenlere 392 lira para cezası kesiliyor.