Gazete Vatan Logo

Sızmaya karşı eller tetikte!

Zeytin Dalı Harekatı’nın 30. gününde öldürülen terörist sayısı 1614’e çıktı. Afrin’in batısındaki köylerde PYD/PKK’ya ait yeni tüneller bulundu. ÖSÖ güçleri, teröristlerin sızmasına karşı 24 saat nöbette

Sızmaya karşı eller tetikte!

TSK’nın 20 Ocak’ta 72 savaş uçağının hava bombardımanıyla başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekâtı’nda 30. güne girildi. Afrin kırsalında yağış ve sis nedeniyle çatışmalar aralıklarla devam ediyor. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinin karşısında bulunan Cinderes bölgesi ile Kilis’in karşısında bulunan Raco beldesi kırsalındaki terör örgütü mevzileri, insansız hava araçlarıyla belirlenip, koordinatları sınırda konuşlu topçu bataryaları ile Türk Hava Kuvvetleri’ne bildiriliyor. Topçu bataryaları, fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla karadan, jetler ise havadan teröristlerin mevzi, barınma, karargah, kontrol ve toplanma alanlarını ateş altına alıyor.

Karadan ve havadan vurularak hedefleri imha edilen teröristler, zaman zaman gizlenmek ve insansız hava araçları ile jetlerin görüş açısını kapatmak amacıyla siyah duman çıkarmak için lastik lastik yakıp, sivil halkın arasına karıştıkları belirtildi.

TSK ve Özgür Suriye Ordusu güçleri, karadan çatışmalarla 60’a yakın aşkın köy ve beldeyi terör örgütlerinden arındırdı. Derinlik oluşturularak sürdürülen harekât kapsamında teröristlerden temizlenen bölgelerde tuzaklanan mayın ve patlayıcılar da eğitimli köpeklerin desteğiyle uzman ekipler tarafından bulunarak imha ediliyor. Teröristlerden temizlenen Kilis’in karşısında bulunan Suriye’nin Darmık Dağı’ndaki yol yapım çalışması da bölgedeki sis ve yağış nedeniyle aralıklarla evam ediyor. Asker ve ÖSO unsurlarının Afrin’e ilerleyişini kolaylaştırmak için açılacak geçiş güzergahı için başlanan yolun tepesinde oluşturulacak rampalarda konuşlanacak topçu birliklerinin, asker ve ÖSO mensuplarının karadan ilerleyişine destek vereceği belirtildi.

Haberin Devamı

Önce temizlik sonra nöbet

ŞİDDETLİ çatışmalarla ele geçirilen Şedya Köyü’nün çevresindeki hakim tepelere inşa edilen beton gözetleme kuleleri ile mevzilerden girilen 2 metre yüksekliğinde ve 2 metre genişliğindeki tünel sistemi, ÖSO tarafından güvenlik taramasından geçirildi. Gözetleme kuleleri ve mevzilere bağlı betonarme tünellerde yaşam alanları ile silah ve mühimmat depolama bölümü de var. Burseya Dağı ve Kastel Cündo köyünün PYD/PKK’dan temizlenmesinin ardından örgütün Şedya Köyü’ndeki tünel sistemini, hava saldırıları ve topçu atışlarına karşı kullandığı ortaya çıktı. TSK destekli ÖSO güçleri, terör örgütünün el yapımı patlayıcı (EYP) ve tuzaklı mayınlarına karşı tarama ve imha çalışması yaptı. Çalışmalar sırasında dış saldırılara karşı da önlem alınıyor. ÖSO’nun kurduğu Milli Ordu’ya bağlı Ahrar Şarkiyye grubuna mensup Ebu Abdullah isimli ÖSO keskin nişancısı, Şedya köyünde yürütülen güvenlik faaliyetlerine PYD/PKK’ya karşı nöbetiyle destek veriyor Köyün doğusunda terör örgütü ile cephe konumundaki dış bölgede nöbet tutan Abdullah, PYD/PKK’nın herhangi bir sızma girişimi veya saldırısına karşı tetikte bekliyor.

Haberin Devamı