Gazete Vatan Logo

'Yetmez ama evet' sloganı kimin?

Bu slogan hangi şartlarda, kimden çıktı?

12 Eylül 2010 Anayasa değişikliği referandumu öncesinde ortaya çıkan ve o gün bugündür asla unutulmayan bir slogan "Yetmez ama evet"... Peki bu slogan hangi şartlarda, kimden çıktı?

Bu sorunun yanıtını köşe yazarı Hayko Bağdat verdi.

Taraf Gazetesi'ndeki köşesinde bu sorunun yanıtını veren Bağdat, sloganı kendisinin bulduğunu, zamanında çok da övündüğünü ama artık sırf bu nedenle Arabesk filminin efsanevi şarkısı 'Allahım kör et beni'yi söylediğini yazdı.

İşte o yazıdan bir parça...

"Yetmez ama evet dedik.
Hatta şahsen ben sloganın mucidi olmakla övündüm zaman zaman.
Aynı tartışmaları tekrar açacak değilim elbet.
Askerî vesayetin, darbeci katillerin karşısında seçilmiş iktidarın yanında olmak kaçınılmaz bir sorumluluktu.

Öyle bir iktidar ki ne dünya görüşü, ne dinî hassasiyetleri, ne ekonomi politikaları, ne muhafazakâr yaptırımları bana yakındır.

Öyle bir iktidar ki cumhuriyet tarihinde “kadın” ve “kadın vücudu” hakkında en çok laf eden garip erkekler topluluğudur.

Ve benim için daha kötüsü, bugün uyguladığı kaba saba, baskıcı politikalar için referandumda aldığı desteğin öneminden bahsedip duruyor.

Gerçekten öyle mi?

Bugün hepimizin başına ahlak komiseri kesilmelerinin sebebi o oylar mıydı?

Asker biraz olsun gerileyince, meydanı öğrenci evlerini basacak polislerle doldurma planlarınızın müsebbibi biraz da bizler miyiz?

Medyanın, iş dünyasının, sivil toplum örgütlerinin hizaya çekildiği bu ceberut iklime katkı sunduğumuzu mu söylüyorsunuz?

(...)
Eğer ki yaşananlarda sorumluluğum var ise

Allahım kör et beni.

Haberin Devamı