Gazete Vatan Logo

Şahin’den çarpıcı yorumlar!

Taner de Öcalan’la görüşecekti ama TSK izin vermedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Adalet Bakanı olduğu dönemde MİT Müsteşarı Emre Taner’in İmralı’ya gitmek istediğini, ancak Bursa Garnizon Komutanı’nın izin vermediğini söyledi

İmralı görüşmeleri ve Paris’te 3 kadın PKK’lının öldürülmesiyle ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’den çarpıcı yorumlar geldi. AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı’nın düzenlediği eğitim ve değerlendirme toplantısında konuşan Şahin, Adalet Bakanı olduğu sırada (29 Ağustos 2007 - 14 Haziran 2011 arasında görev yapan 60’ıncı hükümette) dönemin MİT Müsteşarı Emre Taner’in İmralı’da Öcalan ile görüşme talebinde bulunarak, konu hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bilgilendirilmesini istediğini anlattı: İlk görüşmenin ardından yaklaşık 10 gün sonra Taner beni tekrar ziyaret etti. Görüşmenin Bursa Garnizon Komutanı’nın izin vermemesi nedeniyle gerçekleşemediğini söyledi. Bu olayda sivil siyaset alanının nasıl daraldığını bizzat yaşadım. Artık şimdi geldiğimiz noktada Türkiye o Türkiye değil, artık sivil siyaset her meselesine sahiptir. Bunda dirayetli yönetimiyle Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Bey’in, AK Parti iktidarlarının rolü büyüktür.”

İnfazın amacı ne?

“Türkiye bölücü terörden çok zarar gördü, devletin sivil refleksi, silahlı refleksinden daha güçlü olmalıdır. İnsansız hava araçlarıyla, insansın uçaklarla insani sorunları çözemezsiniz. Mutlaka farklı alternatifler denemelisiniz. Riski var, birçok provokatif eylemlerle karşılayacaksınız. MİT Müsteşarımız o bilinen görüşmeyi yaptıktan hemen sonra Hakkari Çukurca’da Karataş Karakolu’na 100 civarında teröristin bir eylem planladığını biliyorsunuz, ama istihbarat güçlerimiz bildiği için bu saldırı püskürtüldü. Bu tip karakol baskınlarında amaçlarına ulaşmış olsalardı şu anda başlamış olan süreç farklı bir noktada olabilirdi. Paris’te 3 PKK’lı kadın infaz edildi, amaç ne? Birileri PKK terör örgütünün dağdan inmesini istemiyor, silah bırakmasını istemiyor. Bu hep öyle devam etsin istiyor ve aceleleri de var, daha ortada bir şey yok, daha işin başlangıcında, ama acele ediyorlar. Savaş yanlıları bu kadar acele ediyorken, barış yanlılarının daha fazla acele etmesi lazım. Sağduyu sahibi herkesin bu sürece destek vermesi gerekir.”

Haberin Devamı