Gazete Vatan Logo

'Ne ödlekler başa geçip...'

CHP liderinden ilginç mesaj!

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin sanata ve sanatçıya düşman olduğunu savunurken, “AKP ne kadar düşman olursa olsun, ne inancın en seçkini çiğnenecek, ne geniş halk kitlelerinin mutluluktan nasibini alması engellenebilecek, ne el emeği, göz nuru hor görülecek, ne ödlekler başa geçip mertliği bozacak ve ne de sanat korkup dilini bağlayacak” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Dünya Tiyatro günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, sanatı ve sanatçıları selamladığını belirterek, Dünya Tiyatro Günü’nün AK Parti’nin “sanata ve sanatçıya düşmanlığına” rağmen bu yıl daha büyük bir ilgi gördüğünü savundu. Kılıçdaroğlu, UNESCO’nun, ‘Sahne sanatları bağlamında, dünya çapında bilgi ve uygulama alışverişini arttırmak, gelişim sürecinde sanatsal yaratıcılığın ve üretimin gerekliliği konusunda toplumsal bilinci uyandırmak, insanlar arasındaki barış ve dostluğun sağlanması ve artmasını gerçekleştirmek adına karşılıklı anlayışı geliştirmek’ gibi çok önemli hedefler koyduğu sanat dünyası ile sanatçıların birliği, her tür baskıyı, sindirme girişimini alt ederek sahnelerden özgürlüğe, barışa el sallamaya devam edecektir” dedi.
Bu konuda görevin sanat ve sanatçılar kadar aydınlara, demokratlara, yazarlara, çizerlere, tiyatroseverlere ve halka da düştüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Bu yıl da, el ele, omuz omuza vererek, sahne sanatlarının insanları bir araya getirici gücünü kutlayacak, seyirciyle daha iyi bir iletişim kuracak ve insanlar arasındaki anlayış ile barışı egemen kılacağız. 2013 yılının Dünya Tiyatro Günü’nde içtenlikle inanıyorum ki, AKP sanata ve sanatçıya ne kadar düşman olursa olsun, ne inancın en seçkini çiğnenecek, ne geniş halk kitlelerinin mutluluktan nasibini alması engellenebilecek, ne el emeği, göz nuru hor görülecek, ne ödlekler başa geçip mertliği bozacak ve ne de sanat korkup dilini bağlayacak. Bu duygu ve düşüncelerle sanatı ve sanatçılarımızı saygıyla selamlıyor, sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.”

Haberin Devamı