Gazete Vatan Logo

Müslim: Kardeş kavgası çıkmaz

Salih Müslim, Barzani ile ilişkileri değerlendirdi

PKK’nın Suriye’deki kolu olarak nitelendirilen PYD’nin Eşbaşkanı Salih Müslim, Avrupa’dan yayın Sterk TV’de ve Belçika Falaman Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada, Mesud Barzani ile ilişkileri değerlendirdi. Barzani’nin son açıklamaları ile iki taraf arasında gerginliğin görüldüğünü ancak kardeş kavgası için koşullar bulunmadığını ifade eden Müslim, Suriye’nin kuzeyinde ise Kürt-Arap çatışmaları çıkabileceğini anlattı. Müslim, Suriye’nin kuzeyindeki bazı kentlerde Araplar ile Kürtler’in birlikte yaşıyadıklarını hatırlatırken, şöyle dedi:

‘Araplar çıkarılmalı’

“Oradaki Araplar’ın muhakkak bir gün oradan çıkarılmaları gerekiyor. Oralar, Kürt bölgeleridir. Köylerin hepsi Kürt’tür. Devletin bir politikası sonucu Araplar geçmişte o Kürt bölgelerine yerleştirildi. Şimdi de aralarına Cephet-ül Nusra giriyor. Kamışlı ve Haseki’de durum hassas. Üzerine gidersen Kürt-Aarap çatışmasına gidebilir. Haseki’de devlet, bizimkiler ve Arap gücü vardır. Bu güçler muhakkak bir gün çatışacaktır.”

PYD lideri Müslim, Türk yetkililerle son dönemde yeni bir görüşmeleri olmadığını bildirirken, “Umarız olur”“ dedi.

Müslim ayrıca, özerklik ilanıyla ilgili, “Biz kalkıp (içimizdeki) bütün oluşumlarla bir anlaşmaya varıyorsak, kimsenin karışmaya hakkı yok” dedi.

Haberin Devamı