Gazete Vatan Logo

Kürsüde bayrak açtı!

CHP'li vekilden TBMM'de Öcalan protestosu

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Meclis Genel Kurulu’nda kürsüde konuşurken Türk bayrağı açtı.

Meclis Genel Kurulu’nda, Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu Tasarısı üzerinde konuşan İçişleri Bakanı Muammer Güler, “Şu anda ikamet izni verilen yabancılar olarak 861 Ermeni'nin Türkiye'de aile birleşimi, araştırma, çalışmak, kısa süreli, öğrenci veya uzun süreli amaçla alınmış ikamet izinleri bulunmaktadır” dedi.

Türk vatandaşlığına alınan Ahıska Türkleri ile ilgili bilgi veren İçişleri Bakanı, şöyle devam etti:

“1992 tarihli ve 3835 sayılı Ahıska Türkleri'nin Türkiye'ye Kabul ve İskanına Dair Kanun kapsamında göçmen vizesiyle ülkemize gelerek Türk vatandaşlığına alınan Ahıska Türkleri 1993'le 1995 arasında 675 kişidir. Yine, göçmen vizesi almadan, çeşitli yollarla ülkemize gelen Ahıska Türkleri'nden mülga 400 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu uyarınca bakanlık makamından alınan onayla Türk vatandaşlığına alınan Ahıska Türkü sayısı da 2000 yılından 2008 yılana kadar olmak üzere, değişik rakamlarla toplamı 15.513 kişidir. 3835 sayılı Ahıska Türkleri'nin Türkiye'ye Kabulüne Dair Kanun'un 19'uncu maddesine bir geçici madde eklendi ve bu maddeye göre de 11.540 Ahıska Türkü tekrar vatandaşlığa alındı. Şimdi, genel olarak Türk vatandaşlığına alınma müracaatında bulunabilmek için kanunda aranan şartları taşımayan -Ahıska Türk Dernekleri Federasyonu tarafından- istisnai usulle vatandaşlığa kabul için bu kez 4.393 kişi başvurdu ancak bunların istisnai usulle Türk vatandaşlığına alınmaları değil, normal prosedürü bekleyerek Türk vatandaşlığına alınmaları konusunda 5901 sayılı Kanun mucibince vatandaşlığa alınma işlemleri devam edecektir.”

'ÖCALAN'LA FIRILDAKLIK KONUSUNDA YARIŞACAK ARKADAŞLAR VAR'

Bu arada "milliyetçilik" tartışması tasarı üzerindeki konuşmalar sırasında da devam etti. MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da, “Kubilay vardı bir zamanlar Afyon milletvekili. Fırıldak Kubi gibi olmaya gerek yok. Geçmişinden bahsetmeyeceksin. Son durumun ne arkadaş. Abdullah Öcalan ile bu fırıldaklık konusunda yarışacak arkadaşlarımız var aramızda, çok üzülüyorum” diye konuştu.
Tasarının 32. maddesi üzerinde verilen önerge üzerinde konuşmak için kürsüye gelen CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan da, Genel Kurul’da Türk Bayrağı açtı.

Haberin Devamı