Gazete Vatan Logo

CHP'de yenilenme!

CHP parti grubundan sonra disiplini de yeniledi

CHP’de önceki gün yapılan TBMM grup yönetimi seçimleri kapsamında “Grup Disiplin Kurulu” da yenilendi. 7 üyeli kurulun 4 üyesi yerini korurken, 3 üye değişti. Yenilenen kurulun önündeki ilk dosya Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’na “CIA ajanı” ifadesini kullanan Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’ın dosyası olacak.

Grup Disiplin Kurulu’nda Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt ve Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan görevlerine devam ederken Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Amasya Milletvekili Ramis Topal, Hatay Milletvekili Hasan Akgöl bu göreve ilk kez seçildi. Daha önceki üyeler Çorum Milletvekili Tufan Köse, Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ ve Niğde Milletvekili Doğan Şafak ise yeni kurul da yer almadı.

İlk dosya Yılmaz

Partinin ulusalcı kanadındaki isimlerin “Kalıcı barış için 111 imza” bildirisine imza attığı gerekçesiyle Muğla Milletvekili Nurettin Demir’in kurula seçilmemesi yönünde kampanya düzenlediği, bu kampanya sonunda Demir’in kurula seçilemediği öğrenildi. Yenilenen kurulun önündeki ilk dosya Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’na “CIA ajanı” ifadesini kullanan Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’ın dosyası olacak. Kulislerde, yenilenen üyelerle, disiplin kurulunun “ulusalcı yapısının kırıldığı” ve Yılmaz’a ceza gelebileceği yorumları da yapıldı.

ÖNCE SEÇİM SONRA YEMEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grubuyla önceki akşam yemekte bir araya geldi. Kılıçdaroğlu daha sonra “birlik ve beraberlik” yemeğinde milletvekilleriyle buluştu.

Haberin Devamı