Gazete Vatan Logo

CHP’li küskünler DSP’ye yaradı

CHP’nin aday göstermediği belediye başkanlarının DSP’ye geçmeye başlaması bu partide hareketlilik yarattı. CHP’ye istifasını sunan belediye başkanları arasında Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Dikili Belediye Başkanı Yusuf Altıparmak, Kınık Belediye Başkanı Süleyman Kaya da bulunuyor. Sedefçi, Evcilmen, Kamacı ve Altıparmak’ın DSP’den seçimlere girmesi bekleniyor.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir aday adayı olan Can Ataklı’nın DSP’den Beşiktaş Belediye Başkan adayı olması da kesinleşti. DSP, YSK’ya aday bildirimi için öngörülen 18 Şubat tarihine kadar bazı önemli isimlerle de anlaşma sağlamayı hedefliyor. DSP’nin İstanbul’da da mevcut belediye başkanlarıyla dirsek temasının sürdüğü kulislere yansıdı.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, “DSP idealist bir parti ve başarılı olacağız. CHP, bizden 60 kişiyi alırken kimse ses çıkarmıyordu. Bize ‘oyları bölüyor’ suçlaması yapanlar çalışmayan tembel insanlar” dedi.

Haberin Devamı