Gazete Vatan Logo

Ankara'da gözler YSK'da!

Kritik dakikalar başladı

Ankara'da gözler YSK'da!

Bugünün en önemli gündemi Yüksek Seçim Kurulu'nun Ankara ve Yalova için vereceği karar. Kurul toplandı verilecek karar için nefesler tutuldu...

ANKARA: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda seçimler sırasında oyların sayılması, oyların tutanaklara geçirilmesi ve tutanak birleştirme işlemleri sırasında çok sayıda usülsüzlük yapıldığı iddiasını ortaya atan CHP, YSK’ya Ankara Büyükşehir belediyesi başkanlığı seçiminin iptali için resmen başvuruda bulunmuştu.



YALOVA: Yalova da ise ilk sayımda 1 oyla AK Parti'nin önde olduğu söylenmiş ama daha sonra CHP'nin itirazıyla 6 oy fark çıkmıştı. CHP'li vekil Muharrem İnce'nin de destek vermişti.

AK Parti ise, Yalova'daki seçimler konusunda YSK'ya iki ayrı başvuruda bulundu. AK Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yakup Koçal başvuruyu şöyle anlatmıştı:

"Biz İl Seçim Kurulu’na tekrar geçersiz oyların 124 sandıkta sayılma talebinde bulunduk. İl Seçim Kurulu bunu reddetti. YSK’ya başvuru gerekçemiz buydu. İl Seçim Kurulu’nun reddettiği talebin tekrar gözden geçirilmesi yani 124 sandıktaki geçersiz oyların açılması talebinden bulunduk. İkinci talebimizde, tam hukuksuzluk denilen 47 civarında seçmen olmaması gereken insanlara seçmen yazdırılmış ve oy attırılmış. Bunun tespitlerini yaptık. Belgelerle bulgularla bunu da olağanüstü itiraz olarak YSK’ya bulunduk."

Haberin Devamı