Gazete Vatan Logo

Sıraya girdiler!

Marriott gibi devler Elit Perla Palas’ı otel gibi işletmek için sıraya girdi

DELMAR Yapı İnşaat ve JBS Development LLC USA’nın ortak girişimiyle Kurtköy’de başlatılan ve evlerin otel mantığıyla günlük, haftalık ya da aylık kiraya verileceği Elit Perla Palas projesini bu amaçla işletmek için Marriott başta olmak üzere dev otel zincirlerinden işbirliği talebi geldi. Kiralama uygulamasıyla yatırımcılardan yoğun ilgi gören ve yüzde 40’ı satılan 208 suitlik proje, 2.5 ayda alıcılarına sağladığı yüzde 10 primle de dikkat çekti.

KURTKÖY’DE inşaatını ve satışını tamamladığı Elit Yaşam Konakları projesinin ardından aynı bölgede yeni bir lüks konut projesine başlayan Delmar Yapı İnşaat ve JBS Development LLC USA Ortak Girişimi, Elit Perla Palas adındaki bu proje ile yatırımcılar kadar dev otel zincirlerinin de ilgisini çekti.

Tanıtımı yapılmadan 1 ayda yüzde 11’i, bugüne kadar da yaklaşık yüzde 40’ı satılan Elit Perla Palas projesinde evler, otel mantığıyla günlük, haftalık ya da aylık kiraya verilerek işletilebilmeye olanak veriyor. Marriott başta olmak üzere dev otel zincirleri ise bu konuda işbirliği talepleriyle firmanın kapısını çalıyor. Firmanın İletişim Danışmanı Ümit Güzelbey, “Otel zincirleriyle görüşmeler devam ediyor. Eğer bir otelle anlaşırsak, Sabiha Gökçen Havalaanı’na yakın faaliyet gösteren ilk 5 yıldızlı otel olmuş olacak. Şayet şartlarda anlaşamazsak da Delmar Yapı, kiralama ile ilgili gerekli know-how’a sahip olan ortağı JBS Development LLC USA şirketi ile bu sistemi uygulayacak” diye konuştu.

Kurtköy’e iş merkezi yapacak

7 farklı tipte 208 suitten oluşan Elit Perla Palas’ın rezidanslarının hem oturma, hem home-ofis olarak kullanılma, hem de istenirse otel tefrişi alınarak otel gibi kiralanabilme imkanlarına sahip olduğunun altını çizen Güzelbey, projenin Dumankaya Cadde, Esas Holding’in yönetim merkezi ve Teknik Yapı gibi pek çok firmanın yeni projelerini başlatmayı planladığı bir bölgenin merkezinde olmasından dolayı, fiyatlarının son 2.5 ay içinde yüzde 10 arttığını söyledi. Bu yönüyle projenin yatırımcılar için giderek artan bir prim potansiyeli taşıdığını vurgulayan Güzelbey, şöyle devam etti: “Projedeki 148 bin liradan satılan 40 metrekarelik stüdyoların ve satışa sunulan 175 bin liralık 50 metrekare 1+1’lerin tamamı satıldı. Projede 54 metrekare 1+1’ler 2.5 ay önce 183 bin 600 liradan satılırken, bugün 188 bin liraya satılıyor. Projede bu kapsamda 259 bin liralık 72 metrekare dairelerin fiyatı da 279 bin liraya çıktı. 2+1’lerin yer almadığı projede 140 metrekare 3+1 dairelerin fiyatı ise 490 bin liradan 534 bin liraya yükseldi. Projede diğer daire seçeneklerinden 64 metrekare 1+1’lerin fiyatı 215 bin lira, 66 metrekare dairelerin fiyatı ise 222 bin lira.”

Rezidans sahiplerinin istediği dönemde dairesinde kendisi yaşayabilecek, içinde yaşamadığı dönemlerde ise, günlük, haftalık, aylık veya yıllık olarak dairesini otel işletmesine devrederek kira geliri elde etmeye başlayacağı projenin 2012 sonunda teslim edilmesinin planlandığını belirten Güzelbey, şöyle devam etti: “Elit Perla Palas’ta kuaför, şarküteri, çiçekçi, mağazalar, sağlık merkezi, kapalı havuz, fitness center, spor tesisleri, SPA ve toplantı odaları yer alacak. Projede dairelerin güvenliği için otomasyon merkezine bağlı olarak çalışan yangın algılama, gaz detektörü, daire hırsız alarmı, otopark girişinde otomatik giriş kontrol sistemi ve 24 saat izlenen güvenlik kameraları, kartlı tanıma, güvenlik görevlileri, CCTV kamera sistemi, yangın ve gaz güvenliğine karşı merkezi akıllı bina sistemi, kartlı sistem oda kilidi, sprinkler yangın söndürme sistemi ve daire içinde adresli detektör sistemi bulunuyor. 24 saat oda servisi, concierge, vale park servisi, 24 saat güvenlik, araç kiralama, havaalanı transferi, VIP limuzin transfer, bebek ve çocuk bakım, kurye servisi, temizlik, kuru temizleme, catering hizmetleri de verilecek.”

Grubun Kurtköy’de bir iş merkezi inşa etmeye hazırlandığını da belirten Güzelbey, “Elit Park Palace Business Center adını taşıyacak yeni projenin 2011 ortalarında başlatılması öngörülüyor. Bu yatırımın da hem projede kalan hem de bölgeye gelen iş adamlarına ağırlıklı olarak hizmet vermesi bekleniyor” diye konuştu.

LEED kriterleri ile enerjİden % 40 tasarruf sağlayacak

Elit Perla Palas, sürdürülebilir çevre stratejilerinde standartları belirleyen, Amerikan Ekolojik Yapılar Konseyi (USGBC) tarafından verilen LEED (The Leadership in Energy and Enviromental Design-Enerji ve Çevre dostu tasarımda liderlik) sertifikası kriterlerini esas alıyor. Böylece evlerin doğal ışık alacak şekilde konumlandırılmasından arıtma sistemine kadar getirilen standartlarla projede enerjiden yüzde 40 tasarruf sağlanması amaçlanıyor.

Osmanlı mimarisi ve neoklasik üslupla harmanlanan Elit Perla Palas, Gaziantepli işadamı İnan Aydınoğlu ve Turkcell’in eski CEO’su Muzaffer Akpınar’ın arsasında kurulmuş.

Tekfen İnşaat Fas’ta boru hattı ihalesi kazandı

Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş, Fas devlet kuruluşu olan fosfat üreticisi Office Cherifien des Phosphates S.A.’nın (OCP), fosfat çamurunun Khouribga’dan Jorf Lasfar’a boru hattıyla taşınma sistemine ilişkin ihalesini kazandı. Tekfen Holding A.Ş’nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, “Bağlı ortaklıklarımızdan Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş., Fas devlet kuruluşu olan fosfat üreticisi Office ChÈrifien des Phosphates S.A.’nın (OCP), fosfat çamurunun Khouribga’dan Jorf Lasfar’a boru hattıyla taşınma sistemine ilişkin mühendislik, satın alma, inşaat ve devreye alma işlerinin anahtar teslimi olarak gerçekleştirilmesine ilişkin ihalesini kazandığına dair mektup almıştır” denildi. Anlaşmanın kısa zamanda imzalanmasının ve proje bedelinin yaklaşık 460 milyon dolar olmasının beklendiği bildirildi.

TOKİ Elazığ afet konutlarını teslim etti

8 Mart 2010 tarihinde Elazığ’da yaşanan depremin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla felaketzedelere en kısa sürede konut inşa etme sözü veren Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 8 ay gibi rekor bir sürede bin 474 konut, 2 cami, 32 derslikli bir ilköğretim okulu ve spor salonunu tamamladı. Konutlar Başbakan Erdoğan’ın da katıldığı bir törenle sahiplerine teslim edildi. Başbakanın talimatı ve desteğiyle Elazığ depreminin hemen ardından bölgeye giden TOKİ, bölgedeki ihtiyaçları tespit ederek proje ve inşaat çalışmalarına başladı. TOKİ, şehir merkezinde yaşayanlara çok katlı site içinde konutlar yaparken, kırsal kesimde yaşayanlar için tek katlı, müstakil, ahır ve samanlıkları bulunan afet konutları inşa ediyor.

Armada City’nin 2. etabı özel kampanyayla başladı



Mimart Yapı’nın Çorlu’da başlattığı Armada City projesinin 836 konuttan oluşan ikinci etabının temeli atıldı. Kasım sonuna kadar her ay sabit taksitle ödeme imkanı, 120 ay vade için aylık yüzde 0.90 faiz oranı ile ödeme seçeneğinin yanı sıra peşinatları ara ödeme ile hafifletme avantajı da sunulan kampanyada sadece haftasonunda yüzde 32’lik satış gerçekleştirildi.

Trakya’nın en büyük projesi olan ve ilk etabındaki 995 dairenin teslim edilmeye başlandığı Armada City projesinin ikinci etabının temelleri törenle atıldı. Mimart Yapı tarafından inşa edilen projede Kasım sonuna kadar sürdürülmesi planlanan bir dizi kampanya ise tüketicilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. 836 konuttan oluşan ikinci etapta bu kapsamda dairelerin yüzde 32’si sadece haftasonunda satıldı. Projede tüketicilere her ay sabit taksitle ödeme imkanı, 120 ay vade için aylık yüzde 0.90 faiz oranı ile ödeme seçeneğinin yanı sıra peşinatları ara ödeme ile hafifletme avantajı da sunuluyor.

69 bin liraya 1+1 var

Bu kapsamda tüketiciler, peşinatın yüzde 15’lik kısmını sözleşme sırasında, yüzde 10’luk bölümünü ise herhangi bir vade farkı uygulanmaksızın Aralık 2011’de ödeyebiliyor. Projede ertelenen peşinatın erken ödenmesi durumunda veya yüzde 15 üzerinde ödenen peşinatlara da ekstra avantajlar sunuluyor.

İstanbul’a yakınlığı ve gelişen yüzü sayesinde yatırımcıların da yeni gözdesi olan Çorlu, İstanbul’dan büyük talep alıyor. Trakya’da büyük firmalarda çalışan kalifiye personelin nitelikli konut ihtiyacını karşılayan proje bünyesinde yer alan ve geçtiğimiz aylarda satışa sunulan Mimart Çarşı da gerek Çorlu gerekse İstanbullu yatırımcılarının ilgisini çekiyor. Toplamda 40 adet ticari birimin yer alacağı Mimart Çarşı’nın sağlayacağı evlere servis imkânı sayesinde, evden çıkmadan alışveriş yapılabilecek. 7 farklı daire seçeneği bulunan projede 64-75 metrekare 1+1 daireler 69 bin ile 79 bin lira arasında, 110 m2 2+1 daireler 108 bin liradan, 131.5-144.5 metrekare 3+1 daireler 130 bin ile 142 bin liradan, 177 m2 4+1 daireler ise 175 bin liradan satılıyor.

Evlere servis verecek çarşı yapılıyor

Açılış törenine Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Mimart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özdemir ve Mimart Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Yılmaz katıldı. Çorlu’nun en büyük konut projesi olma özelliğine sahip olan Armada City, Orion ve KİPA alışveriş merkezlerine bir adım mesafede yer alıyor.

106 bin 126 m2 alan üzerinde, 11 katlı 37 blokta toplam 1.831 daireden oluşan projede yüzme havuzları, futbol sahaları, basketbol-voleybol sahaları, tenis kortları ve içinde fitness ve Türk hamamı da bulunan bir kapalı sosyal tesis yer alıyor. Proje bünyesinde yer alacak ve 40 adet ticari birimin yer alacağı Mimart Çarşı’nın evlere servis hizmeti sayesinde ev sahipleri evden çıkmadan alışveriş yapılabilecek.

Haberin Devamı