Gazete Vatan Logo

Şimdi Santorini zamanı

Şimdi Santorini zamanı

Volkanik kayaların ve uçurumların üzerine kurulmuş olan Santorini Ege Denizi’ndeki bir doğa harikası. İrili ufaklı dört adadan oluşan Santorini Ege ile Akdeniz’in birleştiği noktada lacivert sularda yükselen beyaz yapılarıyla dikkat çekiyor.

Santorini’nin halkı yüzlerce yıldır üzerinde yaşadığı kayalardan bir cennet yaratmayı başarmış. Adnın dik merdivenleri, beyaz boyalı mavi pencereli evleri, mor çiçekleri ve kedileri barış içinde yaşıyor.

Dört yanı uçurumlarla çevrili Santorini tıpkı bir tepsiyi andırıyor. Adada turizm sezonu oldukça uzun. Tüm Akdeniz ve Ege kıyılarında olduğu gibi, aslında her mevsim adada konaklama mümkün ama turizm açısından en elverişli zamanlar nisan-ekim ayları arasında... Yani hala zamanınız var, üstelik artık havalar o kadar bunaltıcı sıcak da değil.

1500 yıl önce hareketlenen volkan Tunç çağının Kyklades uygarlığını tarihe gömmüş. 1956 yılında ise yeniden patlamış. Adanın halkı tüm bu yaşanan doğal afetlerden yılmamış ve doğaya uyumlu davranmaya çalışmışlar hep. Sonuç olarak Santorini gibi bir turizm cenneti yaratmışlar. Santorini ya da Thira adalarının merkezi, adanın batısında bulunan Thira’da kurulu . 1500 yıl önce bir volkanın patlamasıyla oluşmuş Santorini adasının büyüklüğü sadece 76 kilometreden oluşuyor. Santorini’nin yerleşim bölgesi Thira’da evler, kiliseler, restoranlar adanın yamaçlarına kurulmuş. Bu mekanları birbirine bağlayan merdivenleri ise dar ve çok dik. Ancak bu merdivenler adadaki ulaşımı sağlamanın yanı sıra ada halkının iletişiminde de büyük rol oynuyor. Santorini’de tatil yapmak bir Akdeniz kasabasında tatil yapmaktan kesinlikle daha pahalı değil. Santorini Gezilecek Yerler içinde mutlaka olması gereken Thira Köyü’ne teleferikle ulaşılıyor. Ancak tek yol bu değil tabii ki. Limanda bulunan eşekler de sizi köye ulaştırabilir ama dik merdivenlerden kaymaları olasılığı var.

Haberin Devamı

Spor yapmak istarseniz 550-600 kadar merdiveni çıkabilirsiniz.

Adanın kuzey ucundaki Ohia Köyü

Santorini Adası’nın en kuzey ucunda bulunan Ohia Köyü adanın en ünlü bölgesi. Yılın hemen her ayında güneşin batışını izlemek isteyen turistlerin uğrak yeri. Yunan Adaları’nın en romantik köylerinden biri olan Ohia mimarisi ve manzarasıyla ünlü. Mavi kubbeli kiliseleri ve bembeyaz boyalı evleri ile ünlü köyde eski bir Venedik Kalesi’nin kalıntıları da görülebilir. Eğer isterseniz köyün altında bulunan yerleşimde restoran ve küçük kafeler bulunuyor. Buraya Thira (Fira) Köyü’nden kalkan otobüslerle ulaşılıyor.
Tekne turu
Hem denize girmek, hem de adayı keşfetmek isterseniz; tekneyle yapılan volkanik ada turuna katılabilirsiniz. Santorini manzarasını biraz uzaktan seyredip fotoğraflarını çekebilmek için en iyi yollardan biri de bu. Tekne turlarına katılırsanız çamur banyosu yapma şansınız da oluyor. Gün batımında yapılan, akşam yemeği dahil olan tekne turları yapma şansınız da var.
Ulaşım
Santorini Adası’na ulaşım İzmir ve İstanbul limanlarından kalkan gemilerle sağlanabiliyor. Ayrıca Rodos, Kos ve Pire Limanlarından kalkan feribotlarla da ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Setur Tel: 444 0 738 veya 0 (850) 210 0 738 www.setur.com.tr

Haberin Devamı