Gazete Vatan Logo

Silah lobisi NRA öğrencilere karşı

Florida’daki okul katliamının ardından öğrencilerin başlattığı, ‘Silahları değil çocukları koruyun’ eylemlerine karşılık NRA, Başkan Trump’ın önerdiği silah yasasındaki değişikliklere karşı çıktı

Silah lobisi NRA öğrencilere karşı

Ulusal Silah Birliği (NRA), Başkan Donald Trump ve diğer Cumhuriyetçilerin silah yasasında en ılımlı sayılabilecek değişiklik önerisini reddetti. Ulusal Silah Birliği NRA adlı güçlü silah lobi kuruluşu Trump’ın bazı tip silahların alımında yaş yükseltilmesi ve bir dakikada yüzlerce mermi atabilen yarı otomatik tüfeklerin yasaklanması önerisini desteklemediğini açıkladı. Söz konusu açıklamayı şirketin sözcülerinden Dana Loesch ABC’nin ‘This Week’ adlı programında yaptı. Loesch, “NRA herhangi bir yasağı desteklemiyor” dedi. 2016 başkanlık seçimlerinde NRA, Trump’ı desteklemişti. Trump, insanların anayasal hakkı olduğunu belirttiği silah sahibi olmayı desteklediğini belirtiyor.

Gün ışığı arıyoruz

Loesch, insanların Başkan Trump’la kurallara uyan 5 milyon silah sahibi arasında bir gün ışığı bulmaya çalıştığını söyledi, Trump için, “Çözüm bulmaya çalışıyor, henüz bir öneri gelmedi” dedi. Loesch, NRA’nın okulların öğretmenleri silahlandırıp silahlandırmayacağına karar vermesi gerektiğine inandığını söyledi. Trump, Cumartesi günü attığı tweet ile bu kararı eyaletlere bırakma niyetini belli etmişti. Loesch, Federal Soruşturma Bürosu FBI’ın saldırganla ilgili önceden yapılan ihbarı nasıl değerlendirmediği konusuna daha fazla odaklanılması gerektiği mesajını da verdi.

Haberin Devamı

Silahlı öğretmen kötü fikir değil