Gazete Vatan Logo

Sikorsky Kartepe’ye düştü!

Cengiz Topel Havaalanı’ndan Konya’ya gitmek üzere havalanan askeri helikopter aniden radardan kayboldu. İzmit ve Afyon’da aranan helikopterin enkazına gece yarısı İzmit Kartepe’de ulaşıldı.

Sikorsky Kartepe’ye düştü!

İzmit Cengiz Topel Havaalanı’nda bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Hava Üs Komutanlığı’nda görevli Deniz Pilot Binbaşı Deniz Akdeniz ve üç asker Sikorsky tipi helikopterle Konya’ya gitme görevi aldı. Saat 12.00’de havalanan helikopter, bir süre sonra radardan kaybolunca, arama- kurtarma ekipleri alarma geçirildi. Askeri yetkililer, helikopterin uygun bir yere indiğini umut ettiklerini ve arama- kurtarma çalışması başlatıldığını bildirdi. Helikopterin rotasındaki dağlık bölgeler gözden geçirilirken, önce Samanlı Dağaları’nın en yüksek kesimi olan Kartepe bölgesine ekipler sevk edildi. Kartepe yamacındaki Balaban Köyü yakınlarında askeri ekipler arama yaparken, itfaiye ve sağlık ekipleri de bölgeye sevk edildi.

Afyon’dan ihbar geldi

Kartepe’deki arama çalışmaları yoğun sis altında sürdürülürken, bu kez Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinden bir helikopterin düştüğü ihbarı geldi.

İlçenin Sarıcaova Köyü’nde oturanların bir helikopterin köy yakınlarında dağlık bölgede kaybolduğunu söylemesi üzerine bu bölgeye de askerler, AFAD ve 112 Acil ekipleri sevk edildi.

Haberin Devamı

Enkaz bulundu

Kartepe ve Afyon’da çalışmalar sürerken, yeni bir ihbar üzerine ekiplerin bir bölümü kayak merkezi ve otellerin arka kısmı olan Selimiye Yoğurtköy’e kaydırıldı. Bu bölgede gece olmasına rağmen yapılan aramada Karaardıçlı Mevkii’nde helikopterin enkazına ulaşıldı. Şehit olan Pilot Binbaşı Akdeniz ve Pilot Ütgm. Çağrı Ceyhan, Radar Astsb. Kd. Üçvş. Mehmet Karakaşoğlu ve DSA Astsb. Üçvş. Ömer Burak Öğüt’ün naaşlarına ulaşıldı.

Şehit olan pilot Deniz Akdeniz