Gazete Vatan Logo

Şiddetin ünlüsü ünsüzü yok!

Gazete sayfaları kocalarının şiddetine maruz kalan, hatta eşleri tarafından öldürülen kadın haberleriyle dolu, ne yazık ki! Üstelik bu olay sadece sıradan insanların başına gelmiyor, ünlü isimler de mağdur.

Şiddetin ünlüsü ünsüzü yok!

İkbal Gürpınar:

Kâbe yollarından mahkeme kapılarına

Daha birkaç ay evvel kocası Emre Ermiş ile Kâbe yollarına düşmüş, kendilerine eşlik eden televizyon kameralarına mutluluk gülücükleri atıyordu İkbal Gürpınar. “Her gördüğünüze inanmayın” demişler ya, onlar sayesinde bu sözün anlamını bir kez daha idrak etmiş olduk. Meğerse bu mutluluk tablosu sadece kameralar önünde yaşanıyormuş. Gerçekte ise; Emre Ermiş, karısını iffetsizlikle suçluyor, suçlamakla kalmıyor bu iddialarını bir de sosyal medya üzerinden paylaşmaya kalkışıyormuş. Bunlarla yetinse iyi, bir de önceki eşinden olan oğlunun gözü önünde İkbal Hanım’a şiddet uygulamaya kalkışmış ve mahkeme tarafından evden uzaklaştırılmış.

Ece Erken:

Instagram’ıma bak hissettiğimi anla

Ece Erken, daha bir yıl önce evlendiği kocası Serkan Uçar’dan şiddet gördüğü ve ölümle tehdit edildiği gerekçesiyle mahkemeye başvurdu. Henüz üç aylık bebekleri bile bu evliliği kurtaracak gibi görünmüyor. İşin ilginç yanı; ayrılma kararı alan çift birbirlerine olan duygularını birbirlerinin yüzüne karşı söylemek yerine Instagram adreslerindeki gönderileriyle dile getirmeyi tercih ettiler. Eskiden ele ele, göz göze gelerek ifade edilen bu duygusal sözler günümüzde paylaşılan bir fotoğrafın altını süsleyince bir anlam taşıyor demek ki.

Haberin Devamı

Bergen:

Önce gözünü sonra hayatını kaybetti

80’li yılların Arabesk Kraliçesi Bergen, “Acıların Kadını” unvanının bedelini hayatıyla ödemek zorunda kaldı. Halis Serbest ile fırtınası hiç dinmeyen büyük bir aşk yaşayan Bergen, ne yazık ki bu aşkın getirdiği kıskançlıklar yüzünden çok genç yaşta aramızdan ayrılmak zorunda kaldı. Halis Serbest, kıskançlık nedeniyle yüzüne kezzap attığı eşi Bergen’i önce kör etti, ardından yetinmeyerek onu öldürdü. Yaptığı eylemin cezasını uzun yıllar hapis yatarak ödeyen Serbest “Cezamı adalet nezdinde çektim ama şu unutulmamalı cezaların hükmü de, beraatı da vicdanda başlar, vicdanda biter” diyor.

Bade İşçil:

Sayende psikolojim hızla değişti

Bade İşçil ve Tarkan Süalp de, boşanma aşamasına geldi. Aralarında davranış düzeyinde bir şiddet söz konusu... Doğumun olduğu gün Tarkan Bey, bebeğin anneyle duygusal bağı kesilsin diye göbek bağını kendisi kesmek istiyor. Bade İşçil’in dava dilekçesine göre kocası; “Bu çocuğu kendi kurallarıma göre büyüteceğim, sen karışamazsın. Çocuğu emzirmeyeceksin, kucağına almayacaksın, sütünü biberona koyacaksın dadı verecek, iki yaşına geldiğinde Londra’ya yatılı okula göndereceğim, artık göremeyeceksin” deyince bütün ipler kopuyor.

Haberin Devamı

Hümeyra:

Bir ay süren maceranın sonu

1971 yılında tanıştıktan kısa bir süre sonra nikâh masasına oturan Hümeyra ve Fikret Hakan’ın boşanmaları da aynı hızla gerçekleşti ve çift bir ay geçmeden kendilerini mahkeme salonunda buldu. Bu kadar hızla boşanma aşamasına gelmelerinin sebebi ise evlerinde verdikleri partide alkol sınırını aşan Hakan’ın misafirler gittikten sonra ağzından oluk oluk kan gelinceye kadar eşi Hümeyra’yı dövmesi olmuştu. Burnu üç yerinden kırılan, sağ kulağı hiç duymayan ve böbrekleri hasar gören Hümeyra, uzun süre hastanede tedavi gördü ve soluğu mahkemede aldı.

Haberin Devamı