Gazete Vatan Logo

Sıcaklıklar ne zaman bitecek? Türkiye geneli hava durumu

Hava sıcaklıları yurt genelinde yeniden artış göstermeye başladı. Sıcaklıklar ne zaman bitecek? Türkiye geneli hava durumu nasıl olacak? İşte İstanbul başta olmak üzere, yurt genelinde beklenen sıcaklık değerleri...

Sıcaklıklar ne zaman bitecek? Türkiye geneli hava durumu

Hava sıcaklıları yurt genelinde yeniden artış göstermeye başladı. Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava yerini sıcak havaya bıraktı. Hava sıcaklıkları bugünden itibaren yükseliş gösterecek. Yurt genelinde hava sıcaklıkları 4-8 ile derece artış gösteriyor. Eylül ayının ilk haftasında sıcaklıklar bütün şehirleri etkisi altına alacak. Akdeniz ve Ege'de nem oranı ise yükseliş gösterecek.

Meteoroloji'nin İstanbul hava durumu tahminlerine göre bugünün sıcaklıkları belli oldu. Yapılan tahminlere göre İstanbul'da hava durumunun az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarında yaşanan yükselişin ardından sıcaklıkların mevsim normallerinin bir kaç derece üzerinde olması bekleniyor. Rüzgarın güneybatı yönünden yer yer hafif ve orta kuvvette esmesi bekleniyor. İstanbul'da bu hafta güneşli havanın etkili olması bekleniyor. İstanbul hava durumu tahminlerine göre hafta genelinde ise en düşük hava sıcaklıkları 22, en yüksek hava sıcaklıkları ise 33 derece olacak.

İstanbul'da hava durumu nasıl olacak?

Haberin Devamı

İstanbul hava durumu tahminlerine göre, bugün en düşük sıcaklığın 23 derece, en yüksek sıcaklığın ise 32 derece olması bekleniyor. Nem oranının en düşük %78, en yüksek %90 olacağı İstanbul'da, rüzgarlar güneybatı yönünden esecek ve hızı saatte 16 km/sa olacak. 4 Eylül Cuma günü için en düşük sıcaklığın 23, en yüksek sıcaklığın 33 derece olması tahmin ediliyor, 5 Eylül Cumartesi günü en düşük sıcaklıkların 22, en yüksek sıcaklıkların ise 32 derece olması bekleniyor. 6 Eylül Pazar günü en düşük sıcaklıkların 23 derece, en yüksek sıcaklıkların 33 derece olması bekleniyor. Son olarak 7 Eylül Pazartesi günü ise en düşük sıcaklığın 23 derece, en yüksek sıcaklığın ise 32 derece olması bekleniyor.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor, bütün bölgelerin az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde Trakya ile İç Ege'nin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ilk saatlerde Marmara'nın doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Meteoroloji'nin hava durumu tahminlerine göre hava sıcaklıklarının artarak ülke genelinde mevsim normallerinin 4 ila 7 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarların ise; genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile yurdun güneydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Marmara Bölgesi'nde hava durumunun az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde Trakya ile bölgenin güney kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ilk saatlerde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Ege Bölgesi'nde hava durumunun az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimlerinin öğle saatlerinde yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz Bölgesi'nde hava durumunun az bulutlu ve açık, Göller Yöresi'nin öğle saatlerinde yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu Bölgesi'nde hava durumunun az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde Eskişehir çevrelerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Batı Karadeniz Bölümü'nde hava durumunun az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Karadeniz Bölümü'nde ise hava durumunun az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ilk saatlerde Çarşamba (Samsun) çevrelerinin puslu geçmesi bekleniyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava durumunun az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hava durumunun az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

İL İL HAVA DURUMUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!