Gazete Vatan Logo

Sevsinler sizin gibi muhalefeti!

MHP'ye sert sözler

Sevsinler sizin gibi muhalefeti!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında konuştu. 10 başkan adayını açıklayan Başbakan konuşmasında Mısır'da yaşananları değerlendirdi ve muhalefetin tutumunu eleştirdi. Erdoğan, 'Bizi Hakkâri’ye gidip Türk bayrağını sallayamayacak, bir diğeri Van’a gidip geçmiş olsun bile diyemeyecek. Kalkıp bize hakaret edecek. MHP Van depreminde kalkıp da Van’a gidemiyor. Sevsinler sizin gibi muhalefeti. Sevsinler sizin gibi milliyetçiyi' diye konuştu.

İşte o konuşmadan satır başları....


'ÖĞRETMENLERE 11 YILDA YÜZDE 373 ZAM YAPTIK'

Öğretmen Günü'nü kutluyorum. Öğretmenlerimizi hep baş tacı ettik. 407.469 öğretmen atadık.

1 Ocak'tan itibaren mesleğe yeni başlamış öğretmeniz 2 bin 81 lira alacak. İmkanlarımız arttıkça bunu da önce öğretmenlerimize yansıtacağız. 11 yılda öğretmenlere yaptığımız zam yüzde 373.
Sevsinler sizin gibi muhalefeti
2002’de mesleğe yeni başlamış bekar öğretmenimizin eline 470 lira geçiyordu. Bu rakam Temmuz ayı itibariyle 1894 liraya yükseldi.

AK Parti olarak 12. bütçemizi hazırlıyor ve genel kurula getiriyoruz. Disiplinden asla taviz vermeden, bu bütçemizi uygulayacak Türkiye'yi daha da büyüteceğiz.

'POLİTİKAMIZ YANLIŞ OLSAYDI OYUMUZ ARTMAZDI'

Diyarbakır buluşması sonrası hem süreci hem de zihinlerin bulandırmak için yeniden gayretin içine girdiler. Bizim doğuda söylediklerinizi batıda söyleyemeyeceğimizi iddia ettiler. Trabzon aynı şekilde bizi kucaklayarak samimiyetimiz karşısında muhabbetini açık şekilde ifade etmiştir.

Aziz milletimiz her seçimde oylarımızı artırarak bize daha fazla destek vererek inandığını güvendiğini, yapacaklarımıza da yetki verdiğini sandıkta vermiştir.

Halkımız politikalarımızı yanlış bulsaydı her seçimde oy oranımız artmazdı.

'İNKAR SORUNU ORTADAN KALKMALI'

Hiç kimsenin bize çıkıp bölen parçalayan deme hakkı da yoktur, haddi de yoktur. Bu iftiralar, bu ithamlar sadece hakaret değil aynı zamanda hezeyandır. Acziyetin zavallılığın ifadesidir. Kimse kusura bakmasın biz CHP ve MHP’nin bu ülkeye on yıllar boyunca ektikleri nifak tohumlarını temizliyoruz. Onların bozduklarını tamir ediyoruz.

İnkar sorun olarak ortadan kalkmadı. Ret, asimilasyon sorunu ortadan kalkmadı. Kilimin altına süpürmek geçici tedbirlerle idare etmek sorunu yok etmedi. Sorun gizlice büyüdü. Bünyeyi sardı ve çok farklı şekillerde tezahür etmeye başladı.

'BİZ DE MAKYAJA SIĞINABİLİRDİK'

Biz de geçici çözümlere sığınabilirdik ama biz bunu yapmayız. Bizim bu ülkeye sevdamız büyük.

Bizden öncekilerin yaptıklarını yapar inkar edebilirdik, görmezden gelebilirdik. Biz de makyaja sığınabilirdik. Ama biz bunu yapamayız. Çünkü bu ülke bizim. Bizim bu ülkeden başka gidecek yer yok. Biz pılımızı pırtımızı toplayıp gidecek bir yer arayamayız.

'11 YILIMIZA BAKSINLAR'

Kimse bize milliyetçilik dersi vermesin. Bizim 11 yılımıza baksınlar.

'NÜFUSUMUZUN 10'DA 1 DÜNYAYI GEZİYOR'

Burada hep turist sayısındaki artışı zikrederiz. Ama bir de yurt dışına giden vatandaşımız var. Şu anda bu sayı 7 milyona yaklaşmış durumda. Nüfusumuzun 10'da 1 artık dünyayı geziyor, görüyor. İş yapıyor, turistik seyahat yapıyor.

Bu 7 milyon kişi, dışardan Türkiye’nin nasıl değiştiğini bizzat yaşıyor. Ana muhalefet partisi yurt dışına gittiğinde ülkesini şikayet edip alay konusu oluyor.

'YAVRU MUHALEFET NEREDEYSE YURTDIŞINA HİÇ ÇIKMIYOR'

Yavru muhalefetse neredeyse hiç yurt dışına çıkmıyor. Balkanlara gitseler, Türk cumhuriyetlerine gitseler inanın kendi ülkelerini daha iyi görecekler.

'SEVSİNLER SİZİN GİBİ MUHALEFETİ'

Bizim üzerimizde bölücü yaftası durmaz, ama bunların masalarında ülkeyi nasıl böldüklerini çok iyi görüyor. Bizi Hakkâri’ye gidip Türk bayrağını sallayamayacak, bir diğeri Van’a gidip geçmiş olsun bile diyemeyecek. Kalkıp bize hakaret edecek.

MHP Van depreminde kalkıp da Van’a gidemiyor. Sevsinler sizin gibi muhalefeti. Sevsinler sizin gibi milliyetçiyi. Milletimiz ne yaptığımızı görüyor. Attığımız her adımın milletin ülkenin lehine olduğunu, her adımın samimi bir adım olduğunu milletimiz kalp gözüyle takip ediyor.

'MISIR ELEŞTİRİMİZ DARBECİLERİ RAHATSIZ ETTİ'

Mısır’daki bu darbeyi eleştirmemiz, tabi olarak darbecileri ciddi şekilde rahatsız etti. Mısır’daki büyükelçimizi istenmeyen adam ilan ettiler. Biz de Ankara büyükelçisini istenmeyen adam ilan ettik.

En başta şunu söylemek istiyorum. Mısır’daki darbe yönetimi rahatsız oluyor diye, Mısır halkının yanında durmaktan vazgeçmeyeceğiz.

Biz dilsiz şeytan olanlardan olmayacağız. Bizim Mısır ile Mısır halkı ile ilişkimiz öyle birkaç yıllık değil. Hatta neredeyse bin yıllık bir ilişkidir. Bu zalim darbe yönetimi gelir ve geçer. Ama bizim gönül bağımız ebedidir. Bedeli ne olursa olsun hakkı söylemeye, askeri darbeyi ve insanlık dramını dünyaya anlatmaya devam edeceğiz. Bir taraftan demokrasi diyecek dünya, sonra darbe yönetimiyle iş tutacak. İşte Batı dünyasının şu anda yaptığı bu.

10 BAŞKAN ADAYINI AÇIKLADI

Aday belirleme çalışmalarımız belli bir aşamaya geldi.
Her zamankinden hassas bir aday belirleme sürecindeyiz.

Adayları tanıtmaya başlayalım. İlk olarak Gümüşhane... (Tam liste için tıklayınız...)

Kahramanmaraş adayının tanıtımında Başbakan Erdoğan Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Erkoç’u açıklamadan önce, Kurtuluş Savaşı kahramanı Sütçü İmam'ı kast ederek, “Şimdi de Sütçü Nine’nin diyarı Kahramanmaraş’a gidiyoruz” dedi.

Başbakan Erdoğan tanıtım videosunun ardından hatasını düzelterek Kahramanmaraş’a Sütçü İmam’ın memleketi dedi.

Başbakan Konya adayı Tahir Akyürek'i tanıtırken ise bu şehri 'ülke' olarak andı.

Haberin Devamı