Gazete Vatan Logo

Sevmediği bütün öğrencileri vurdu

ABD’nin Teksas eyaletinde kendi okulunda katliam yapan 17 yaşındaki Dimitrios Pagourtzis’in kendisini sevmeyen ve kötü davranan tüm arkadaşlarını hedef aldığı ortaya çıktı

Sevmediği bütün öğrencileri vurdu

Teksas Valisi Greg Abbott, Houston’ın güneyinde Santa Fe Lisesi’nde sabah saatlerinde 10 kişinin hayatını kaybettiğini ve 10 kişinin de yaralandığını, saldırıyı gerçekleştiren Dimitrios Pagourtzis’un kimliğini açıkladı. Valisi Greg Abbott, saldırıyı “en iğrenç saldırılardan biri” olarak nitelendirdi. Teksas eyaletinde okullarının tarihinde ilk defa böyle bir saldırının gerçekleştirildiği görüldü. Abbott,”Gözaltında bulunan şüpheli saldırgan, okul yakınlarında bulunan molotof kokteyli de dahil olmak üzere, çeşitli patlayıcılar hazırladığını duyurdu.

İntihara cesareti yok

Texas Valisi Abbott, saldırganın bilgisayarında ve cep telefonlarında böyle bir saldırıyı yapmak istediğini yazdığını, sonra da kendini öldürmeyi planladığını belirtti. Valiye göre saldırgan kendi hayatına son vermeye cesaret edemeyince polise teslim oldu. Pagourtzis, saldırıda babasına ait iki ruhsatlı silahı kullandı. Saldırganın okuldan kendisiyle dalga geçen ve kötü davranan öğrencileri özellikle hedef olarak seçtiği ortaya çıktı. Harris İlçesi Şerifi Ed Gonzalez, katliamda ölenlerin dokuzunun öğrenci, birinin ise öğretmen olduğu duyurdu. Saldırgana iki erkek öğrencinin yardım ettikleri gerekçesiyle göz altına alınarak sorgulandığını ve okul çevresinde el yapımı boru bombaları bulunduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

‘Kendilerini feda ettiler’

Saldırı sonrasında kameraların karşısına geçen Teksas Vali yardımcısı Dan Patrick, ‘Okullarda daha az kapı olmalı. Silahlı saldırı için gelenler bir yerden diğerine çok kolay ulaşabiliyor ve daha çok insan öldürüyor’ dediği için alay konusu oldu. Eski Başkan adayı Teksas’lı Ted Cruz ise, ‘Ölen çocuklar kendilerini feda etti’ tweet’inden dolayı yerden yere vuruldu. Teksas ABD’de bireysel silahlanmanın en yoğun olduğu eyaletlerden biri.

Siyah giyiyordu
Eylemcinin arkadaşları Yunan asıllı Pagourtzis’in her gün aynı siyah trençkotu giydiğini, sık sık Nazi ve Komünist semboller içeren rozetler taktığını belirtti.