Gazete Vatan Logo

Serbest!

Bodrum’da bir hastanenin müdür yardımcısı Tuğçe Kahriman’ı hastanelik eden Ümit Yeşilkaya adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Serbest!

Olay, geçen 9 Mayıs günü saat 22.30 sıralarında Bodrum’da meydana geldi. Özel bir hastanenin müdür yardımcısı ve klinikler sorumlusu, evli ve 1 çocuk annesi Tuğçe Kahriman (34), işyerinden çıkıp evine gitmek için otomobiline binmek üzereyken saldırıya uğradı. Kahriman, bir erkek tarafından aracı gasp edilip, kaçırılmak istendi. Saldırgan, kendisine karşı koyan kadını, bıçakla karnından ve parmaklarından yaraladı. 9 parmağı kesilen, 4 parmağı tamamen kopan Kahriman kanlar içinde kaldı. Olay yerinden yaya kaçan saldırganın Ümit Yeşilkaya olduğu bilgisine ulaşan polis, Bursa’da yakalayarak gözaltına aldı. Bodrum’a getirilen Yeşilkaya, emniyetteki işlemlerinin ardından ‘nitelikli yağma’, ‘Kasten yaralama ve kaçırmaya teşebbüs’ suçlarından sevk edildiği adliyede, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstenen cezalar

“Nitelikli yağmaya teşebbüs”, “Neticesi sebebiyle ağırlaştırılmış yaralama”, “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya teşebbüs” suçlarından şüpheli 12 yıldan 27 yıla kadar hapis istemiyle yargılanabilir.

Haberin Devamı

Bıçağın ambalajı...

Soruşturmayı yürüten polis ekipleri, olay yerinde bir bıçak ambalajı buldu. Yeni açıldığı anlaşılan ambalaj üzerindeki seri numarasından bıçağın Kocaeli’de üretildiği ve sadece bir süpermarketin Türkiye genelindeki şubelerinde satıldığı öğrenildi. Süpermarket’in merkezi ile görüşüldü, bıçağın Bodrum Otobüs Terminali yakınındaki şubesinden olay günü 18.30’da satıldığını belirleyen polis, iş yerinin güvenlik kamera görüntülerinden şüpheliyi belirledi. Şüphelinin, olaydan 5 saat sonra, otobüs terminalinden İstanbul’a bilet aldığı ve oradan da ailesinin yaşadığı Bursa’ya gittiği belirlendi.

‘Bu karar inanılmaz’

Avukat Levent Turgut Karakoç durumu şöyle değerlendirdi; “İnanılmaz bir karar. Öncelikle CMK’nın 100. maddesi gereğince tutuklama nedenlerinin varlığı burada çok kuvvetli, tutuklama kararı verilmesi gerekirdi. Savcının sevk edeceği yasa maddelerinin alt sınırı dahi yaralamanın ağırlığı yaşam fonksiyonlarına etki edecek nitelikte olması, suçun gece saatlerinde kendisini savunamayacak birine yönelik işlenmesi, suçta kullanılan vasıta ve mağdurun kadın olması, özellikle kanunda açık olarak tutuklama nedeni sayılan TCK 87 maddesi neticesi sebebiyle ağırlaştırılmış kasten yaralama halinin bulunması nedeniyle tutuklama verilmesi yerine adli kontrole hükmedilmesi uygun değildir. Toplumda infial yaratır. Birçok suçu aynı anda işleyebilen bu şahısların sadece emniyete imza vererek serbestçe yaşamlarına devam etmeleri toplumsal barışı zedeleyebilir.“

Haberin Devamı