Gazete Vatan Logo

Selin Emmy’e aday

Televizyon dünyasının en saygın ödüllerinden olan Emmy Ödülleri’nin ‘haber’ ve ‘belgesel’ kategorisinde yapımcı Selin Özdemir ‘en iyi hikaye’ ve ‘en iyi anlatım’la aday

Selin Emmy’e aday

Televizyon dünyasının en saygın ödüllerinden biri olarak kabul edilen Emmy Ödülleri’nin, “Haber” ve “Belgesel” kategorindeki adayları 26 Temmuz günü New York’ta açıklandı. Türk televizyon yapımcısı Selin Özdemir, “Haber Programında En İyi Anlatım En İyi Hikaye” ve “En İyi Araştırma” dallarında 2018 yılı Emmy Ödülleri’ne aday gösterildi.

CBS Televizyonu tarafından, 1986 yılından bu yana aralıksız yayınlanan “60 Minutes” (60 dakika) 2017 yılında Suriye’de iç savaş sebebiyle yaralanan sivillerin hayatlarını kurtarmak için verdiği çabayı belgeselleştirdi. Özdemir, iç savaş şartlarında çekilecek programın dört kişilik araştırma ekibinde yer aldı ve ayrıca Amjad Tadros ile saha yapımcılığını üstlendi. Suriye belgeseli, CBS Televizyonu’nda, “60 Minutes” programında yayınlandı. Araştırma ve saha yapımcılığında Özdemir’in görev aldığı, “Wounds of War Savaşın Yaraları”, “60 Minutes” haber programının bu yıl tam dört ayrı kategoride aday gösterilmesini sağladı.

Özdemir, “En iyi hikaye ve en iyi araştırma kategorilerinde Emmy ödüllerinde aday olmaktan gurur duydum. Bu hikayeyi anlatmaya aracı olmak, hikayenin beğenilip aday olması kariyerimdeki en önemli noktalardan biri diye düşünüyorum ve hikayenin ödül kazanmasını gönülden arzu ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

SEÇİLİRSE BÜYÜK TÖREN VAR

Selin Özdemir, 2005 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016-2018 yılları arasında Amerikan CBS NEWS kanalının Türkiye’den sorumlu yapımcılığına getirildi. Özdemir, aynı yıllarda CBS televizyon kanalında yayınlanan, “60 Minutes” programı için altı haberde alan yapımcılığı görevini üstlendi. Şu an beIN Sports Türkiye’de Production Manager olarak görev yapıyor.

2018 Yılı Emmy Haber ve Belgesel ödülleri adayları arasında yer alan Özdemir, ekip arkadaşlarıyla birlikte seçilirse, New York’ta 1 Ekim’de Lincoln Center’da düzenlenecek, ABD ve medya dünyasının seçkin medya üyelerinin katılacağı törende ödülünü alacak.