Gazete Vatan Logo

Selfie çeken şehzade Almanya’da haber oldu!

Selfie çeken şehzade Almanya’da haber oldu!

Amasya Belediyesi tarafından Yeşil Irmak kenarına yerleştirilen Selfie çeken Şehzade heykeli Alman Die Zeit gazetesine haber konusu oldu. ‘Gerçek boyutlarda bir Osmanlı şehzadesinin, belinde kılıcı, başında sarığı ve elinde akıllı bir telefonla selfie çekerken heykelini yapmak kimin aklına gelir’ ifadelerine yer verilen haberde, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Osman Aktaş’ın, “Biz heykeli tamamen estetik olacağı ve ilgi çekeceği düşüncesiyle yaptırdık” sözleri de yer aldı.

‘Teknoloji meraklısı şehzade’

Turistler ve çevre illerden gelenlerin selfie çeken şehzade heykeli önünde selfie çektikleri, teknoloji meraklısı Osmanlı şehzadesinin, belediyenin belirttiği gibi ilgi çektiğine değinilen haberde, şehzadenin akıllı telefonunun saldırı sonucu kırıldığı ve heykelin çevresinde polislerin görevlendirildiğine değinildi. Şehzadenin kırılan telefonunun tamir edileceğine vurgu yapan Die Zeit, ‘telefonun yenisi yapılırken bari selfie çubuğu da konulsun ki, şehzade fazla zorlanmasın’ diye espri yaptı.

Haberin Devamı

Aşık Veysel’in sazını kırdılar

İSTANBUL Avcılar Belediyesi her biri alanlarında önemli 10 ismin anısını canlı tutmak ve genç nesillere tanıtmak için heykellerini yaptırdı. Halide Edip Adıvar, Leyla Gencer, Adile Naşit, Nermin Altındağ Tüfekçi, Edibe Sulari, Nazım Hizmet, Abidin Dino,Aşık Veysel, Ahmet Arif, Yaşar Kemal’in heykelleri dikildi. Dün sabah parktan geçenler Aşık Veysel’in sazının sapının kırık olduğunu gördü. Belediye yetkilileri kısa sürede halk ozanının kırık sazını yeniden yaptırdı.