Gazete Vatan Logo

Selahattin Demirtaş'tan ilk yorum

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim sonuçlarını değerlendirdi.

İşte açıklamasından satır başları:

Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Öncelikle bu seçim kampanyasının demokratik şekilde gerçekleşmediğini söylemek istiyorum. Bizler Türkiye'nin ezilenleri olarak, muhteşem bir zafer elde ettik. Bütün Türkitye'ye teşekkür ediyorum.

Bu seçimde özgürlükten yana olanlar kazanmış ve kendini Türkiye'nin tek sahibi olarak görenler kaybetmiştir. Kazanalar Türkiye'nin özgür yarınlarına sevdalı olanlardır. Bu zafer işçilerin, köylülerin, ezilenlerin, bu solun ortak zaferidir.

Ve en çok da kadınların ortak zaferidir. Biz meydanlarda ne söylediysek arkasındayız. Artık HDP gerçek bir Türkiye partisidir. HDP Türkiye'dir Türkiye HDP'dir.

Bu seçim döneminde bize inanarak, bize güvenerek oy veren kimseyi mahcup etmeyeceğiz. Bize emaneten oy verenleri de mahcup etmeyeceğiz. Türkiye uçurumun kenarından dönmüştür.

Bu muazzam zaferin ortaya çıkmasında milyonların emeği var. bir üst akıl değil, bir komplo aklı değil, komplo çirkef akıl değil, halkın ortak aklı var. HDP Türkiye’nin Türkiye halklarının aleyhine hiçbir programın içinde olmadığı gibi bu saatten sonra da olmayacaktır.

Haberin Devamı

Ben HDP’yi oluşturan bütün bileşenlerimize teşekkür ediyorum. bizimle ittifak kuran EMEP, Partizan’a ayrı ayrı teşekkür ediyorum. bizimle ittifak kurmamalarına rağmen, öze dönüş platformu, TKP ve EHP’ye özel olarak teşekkür ediyoruz.

Kampanyada uğradıkları saldırılarda yaşamını yitiren arkadaşlarımız, bütün mücadele hayatımız boyunca parti şehitlerimiz başta olmak üzere, başsağlığı dileklerimizi ifade ediyoruz.

Kolu bacağı eli kopan arkadaşlarımız var. Onların hepsine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Özellikle yüreği yaralı, yüreği yanık Türk ve Kürt anneleri, onlar herhalde barışı en çok hak edendi. Onların çok özlediği barışa çok daha fazla yakınlaşmış olduk. Yüreği yanık bütün annelere armağan ediyoruz. Halkın Emek Partisi’nin 1990’da kuruluş yıldönümü. HEP kurulduğu günden bu yana zorlu bir mücadele yürüttük. Tarihin hoş bir tesadüfü diyelim. Yine 7 Haziran’da sizler büyük bir zafer kazandırdınız.

Haberin Devamı

Yürüdüğümüz bu zorlu yolun boş olmadığı bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Bizler demokratik çözüm ve barış sürecini yürütürken arkasında dururken, elbette ki İmralı’da devam eden süreci de hep destekledik. Sayın Öcalan, birlikte yaşam sivil çözüm konusunda her zaman destek oldu. ortak vatan vurgusuyla bu çözümün bu barışın temel aktörü oldu. kendisine özel olarak teşekkür ediyoruz. Bu başarının ortaya çıkmasında, kendisinin barış konusundaki kararlı duruşu da son derece belirleyicidir. İnanıyorum ki desteklerini artırarak sürdürecektir. Kalıcı barış konusunda kendisi bugüne kadar oynadığı rolü ve sorumluluğu oynamaya devam edecektir.

Devlet bütçesinden hazinesinden karşılanmadı. Gönüllü fedakarlıkla, işçilerimizin, hatta işsizlerimizin bile kuruş kuruş paralarıyla kampanyamız gerçekleşti. Kim ne kadar katkı sunmuşsa onların her birine sonsuz teşekkürümüzü sunuyorum.

Özgür basın emekçileri bu kampanyanın mimarlarıdır. Sosyal medya ekibimiz son derece iyi bir çalışma ortaya koydular. Seçim şarkılarımızın tamamı gönüllü şarkıcılar tarafından yapıldı.

Haberin Devamı

Söz vermiştik. AKP ile içeriden dışarıdan koalisyon yapmayacağız demiştik, yapmayacağız.