Gazete Vatan Logo

Sektörün umudu hurdada!

KPMG Türkiye Otomotiv Sektörü Lideri ve Denetim Bölümü Şirket Ortağı Ergün Kış, otomotiv sektörünün yüksek vergilerin satışlarda yarattığı olumsuz etkiyi karşılamak için hurda araç programı gibi satış desteklerine umut bağladığını söyledi. Kış, hurda araç teşviği gibi desteklerin sektörde daha çok gündeme geldiğini ve geçen yıl açıkladıkları araştırmada altıncı sırada yer alan bu konunun önem açısından 2014’te ikinci sıraya yükseldiğini belirtti.

Otomotivde seçim zamanı

OtomotivDE bu ay 2 önemli seçim yaşanacak. Otomotiv Sanayi Derneği’nin (OSD) 40. Olağan Genel Kurul Toplantısı 21 Mart’ta gerçekleştirilecek. Genel kurulda mevcut OSD Başkanı Kudret Önen’in yeniden seçilmesi bekleniyor. 25 Mart’ta da Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) genel kurulu yapılacak. Bayraktar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, başkanlığa devam edecek.

VW bu yıl dünya lideri olacak mı?

2018’de dünyanın 1 numarası olmak isteyen Volkswagen Grubu, hedeflerine erken ulaşabilecek. VW Grubu’nun CEO’su Martin Winterkorn, 2014’te 10 milyon adetlik satışı yakalayabilecek şanslarının olduğunu söyledi. Winterkorn, 2015’e geldiklerinde yeni ürünlerle birlikte pazarda 100 modelle boy göstereceklerini belirtti. Volkswagen, Audi, Porsche, Seat, Skoda, Lamborghini başta olmak üzere VW Grubu çatısı altındaki markalar 2013’te 9.73 milyon adetlik satışa ulaştı. Avrupa’nın en büyük otomotiv şirketi bu performansıyla Toyota’nın arkasından ikinci sırada yer aldı. General Motors (GM) da üçüncü oldu. Toyota geçen yıl 9.98 milyon adet araç sattı. Birinciliğe yükselmek isteyen VW, 2018’e kadar 84.2 milyar euroluk yatırım yapacağını duyurmuştu.

Haberin Devamı