Gazete Vatan Logo

Şekere ve plastiğe “hayır” diyen restoran

Doğallık felsefesini benimseyen Plus Kitchen’da yemek servisi cam kavanozlar ve geri dönüştürülmüş tahta kasalarda yapılıyor! Plus Kitchen Yönetici Ortağı Nazlı Ateş, tatlı ve içeceklerde ise asla şeker kullanmadıklarını vurguluyor.

Şekere ve plastiğe  “hayır” diyen restoran

Felsefesi “sağlıklı yaşam” olan Plus Kitchen alışık olduğumuz restoranlardan çok farklı. Bir kere burada hiçbir zararlı ürün bulunmuyor. Yemek malzemeleri doğal; çünkü hepsi Beykoz’daki bahçelerinde yetiştiriliyor. Mevsiminde olmayan hiçbir ürün kullanılmıyor. İşin sunum kısmı da yine insana ve doğaya saygı prensibinden ilerliyor. Asla plastik ve kağıt kullanmıyorlar. Servisleri cam kavanozlar ve geri dönüştürülmüş tahta kasalar ile yapıyorlar. Üstelik cam kavanozları müşterilerine hediye ediyorlar. Kağıt peçeteler yerine fire kumaştan yaptıkları bez mendilleri ikram ediyorlar. Yemek ve atıştırmalıklar emayelerle servis ediliyor. Plus Kitchen Yönetici Ortağı Nazlı Ateş, isteyenler için paket servislerinin de mevcut olduğunu ama naylon poşet vb. değil Japon kültüründen gelen Furoshiki tekniği ile hazırladıkları bohçaları kullandıklarını belirtiyor.

Plus Kitchen ne zaman açıldı; kuruluş hikayesi nedir?

Plus Kitchen, Garaj Gıda tarafından konsept olarak üzerinde uzunca düşünülerek kurulmuş bir yeme içme mekanı. Pek çok dikkat ettiğimiz konu var. Bunların başında sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme ve çevreye duyarlılık konuları geliyor. Kuruluş hikayemiz aslında tamamen bunun üzerine yoğunlaşarak ve insana adanmış bir konsept yaratmaktan çıktı. Plus Kitchen’ı yaratırken çok büyük bir özen gösterdik. Bu yüzden markamız ve ürünlerimizin oluşturulması ve tüm detayların tamamlanması yaklaşık olarak bir buçuk, iki yıl gibi bir zamanda tamamlandı. İlk şubemizi geçen yıl açtık.

Haberin Devamı

Felsefeniz nedir?

Amatör ruhu hiç kaybetmeden, sağlıklı beslenmenin bir moda değil bir yaşam biçimi olduğunu benimseyen ve bu doğrultuda çevreye duyarlı, insanı düşünen üslupta çalışmak bizim ana felsefemiz. Ama altında yatan en büyük unsur tabii ki insan… Doğayı sevdiğimiz kadar insanları da çok seviyoruz. En çok dikkat ettiğimiz konulardan bir tanesi bu sevgiyi insanlarla paylaşabilmek. Profesyonel bir iş ortaya koyarken, amatör ruhumuzun verdiği duygularımızı Plus Kitchen olarak dışarıda asla bırakmamak.

Her şeyin kalorisi üzerinde yazıyor

Haberin Devamı

- Servisleri cam kavanozlar ve geri dönüştürülmüş tahta kasalar ile yapıyor, kağıt ve plastiği asla mağazalarımızda kullanmıyoruz. Kağıt peçeteler yerine fire kumaştan yaptığımız bez mendilleri kullanıyoruz. Tüm yemek ve atıştırmalıklarımızı emayelerle servis ediyoruz. Örneğin cam kavanozda sunduğumuz salataları o şekilde yemekte zorlanan müşterilerimize emayeleri de yanında veriyoruz.

- Zararlı hiçbir ürünümüz yok. Mevsiminde olmayan hiçbir ürünü kullanmadığımız gibi çoğu ürünümüzü kendimiz bahçede yetiştiriyoruz. Kullanılan malzemeleri ve kalori değerlerini de ziyaretçilerimiz için ambalajların üzerine yazıyoruz.

- Şubelerimizde bulunan her ürünü misafirlerimiz paket olarak götürebiliyorlar. Japon kültüründen gelen Furoshiki tekniği ile hazırladığımız bohçalarımızı bu amaç için kullanıyoruz.

- Her ürünümüzün etiketinde ürünün içeriği ve kalori değeri de yer alıyor. Ürünlerimizi nereden tedarik ettiğimizi ve üretim süreçlerini ilgilenen misafirlerimize detaylandırıyoruz.

Haberin Devamı

- Toplam 5 şubemiz var. Aktif olarak Maslak No.1 Plaza’da, Uniq İstanbul’da, Zorlu Center AVM, Mac Bebeköy ve Nişantaşı’ndaki şubelerimizle hizmet vermeye devam ediyoruz.

Şu an en yeni şubemizi Atatürk Havalimanı Dış Hatlar gidiş yönünde açıyoruz.

MALZEMELER BEYKOZ’DAKİ BAHÇEDEN

Organik bahçeniz var sanırım Beykoz’da; neler yetişiyor orada?

Evet her ürünü mevsiminde kullandığımız için tüm malzemelerimizdoğal. Mevsiminde olmayan hiçbir ürün bahçemizde yetişmiyor. Salata, domates, marul, nane gibi aklınıza gelebilecek her türlü sebze ve meyveyi bahçemizde yetiştirmekten büyük keyif alıyoruz.

Ürün yelpazeniz nasıl?

Sadece yemek satmıyor aynı zamanda bir yaşam biçimi de satıyoruz. Bu yüzden kullandığımız masa ve sandalyeden tutun yemek servislerine kadar her şeyin sağlıklı ve çevreye duyarlı olmasına gayret gösteriyoruz. Tatlı ve içeceklerimizde şeker asla kullanmıyoruz. Şekersiz aşure, kabak tatlısı ve muhallebili irmik helvası şekersiz tatlılarımızdan sadece bir kaçı…Wraplerden sandviçlere, kurutulmuş meyveden mezelere oldukça zengin bir menüye sahibiz. Tahıllı, kinoalı, krokanlı, keçi peynirli ve ton balıklı gibi birçok farklı tatta salata çeşitlerimiz var.Bunların dışında haftanın her günü özel reçetelerle hazırlanan sabah, öğle ve akşam olmak üzere 3 öğün ev yemeği çıkarıyoruz.

Haberin Devamı