Gazete Vatan Logo

Şeker Fabrikası işçi alımı 2020 başvuru şartları ve tarihi nedir?

Şeker Fabrikası İŞKUR aracılığıyla işçi alımı yapacağını duyurdu. Şeker fabrikası işçi alımı ilanından sonra, İŞKUR aracılığı ile personel alımı hakkında detaylar merak edilmeye başlandı. Şeker Fabrikası Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan personel alımı ilanına göre alımlar lise, önlisans ve lisans mezunu öğrenim düzeylerinden yapılacak. Peki, şeker fabrikası işçi alımı başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar...

Şeker Fabrikası işçi alımı 2020 başvuru şartları ve tarihi nedir?

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş 30 Aralık 2019 tarihinde Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sayfası üzerinden 3 farklı personel alım ilanı yayınladı. İş arayan vatandaşlar da şeker fabrikası işçi alımı başvuru şartları neler? sorusuna cevap aramaya başladı. Yayımlanan ilana göre Şeker Fabrikalarına farklı branşlarda İŞKUR üzerinden personel alımı yapılacak. İşte Şeker Fabrikası işçi alımı hakkında merak edilenler…

1090 İŞÇİ ALIMI YAPILACAK

Özelleştirme İdaresi Başkanlığından alınan izne istinaden Şeker Fabrikalarına belirsiz süreli çalıştırılmak üzere toplam 1090 işçi (Meslek Lisesi, Lise ve Dengi Okul Mezunu) alımı yapılacaktır.

ŞEKER FABRİKASI İŞÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki başvuru genel şartlarını taşıması gerekmektedir:

- Türk vatandaşı olmak.

- 18 yaşını tamamlamış olmak.

- Başvuru yapacak adayların, affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkûm olmamak şartıyla; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası alan ya da ceza süresine bakılmaksızın zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından hüküm giyenlerden cezasını tamamlayanlar, cezası ertelenenler, koşullu salıverilenler, denetimli serbestlikten yararlananlardan eski hükümlü belgesi ile durumlarını belgelendirmeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

- Kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak.

- Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

- Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak.

- Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).

- Adayların, başvurunun son günü itibarıyla ilanda yer alan meslek kollarına uygun olarak talep edilen öğrenim durumu ve özel şartlara haiz olmak.

Haberin Devamı

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

- Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan, kura, sınav ve atama süreçlerinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.

- Tehlikeli/ Çok Tehlikeli İşlerde, yüksek yerlerde ve vardiyalı işlerde çalışmasına engel olacak bir hastalığının bulunmadığı, seyahat engeli olmaksızın arazi şartlarında çalışabilir olduğuna ilişkin Tam Teşekküllü Resmi Sağlık Kurumlarından sağlık raporu alabilecek durumda olmak.

ŞEKER FABRİKASI İŞÇİ ALIMI BAŞVURULARI

İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki adımları izlemesi ve başvurusunu internet üzerinden yapması gerekmektedir.

https://esube.iskur.gov.tr/

Yukarıdaki linke tıklayın. Açılan sayfada iş arayan yazan kısımdan giriş yapın.

Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda İŞ İLANLARI yazan kısma tıklayıp, başvuruyu yapabilirsiniz.

ŞEKER FABRİKASI İŞÇİ ALIMLARINDA UYGULANACAK ESASLAR

Haberin Devamı

1- Alınacak işçiler için, Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüklerinden talepte bulunulmak suretiyle 09.08.2009 tarih ve 27314 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve
Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun olarak işlem yapılacaktır.

2- Başvurular Türkiye İş Kurumunun İl/Şube Müdürlüklerine ve Türkiye İş Kurumu web sitesi üzerinden yapılabilecektir. Başvuru ile ilgili daha detaylı bilgi İŞKUR’un web sitesinden 31.12.2019 tarihinden itibaren
öğrenilebilir.

3- Yeni istihdam edilecek personelin 4046 sayılı Kanunun 22. maddesi kapsamında diğer kamu kurumlarına nakil hakları bulunmadığından 2014/7140 sayılı kararname eki esaslarına göre 657 sayılı Kanunun 4/b maddesi kapsamında sözleşmeli personel olarak diğer kamu kurum ve kuruluşlarına atanamayacaklardır.