Gazete Vatan Logo

Şehit ailelerine destek

Foça Belediye Meclisi'nden 10'ar bin TL'lik yardım...

İzmir’in Foça İlçesi’nde PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen çifte bombalı saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen ile Er Özkan Ateşli’nin ailelerine, Foça Belediye Meclisi’nde alınan kararla 10’ar bin TL yardım yapılması kararlaştırıldı.

Foça Belediye Meclisi, bugün olağanüstü ve tek gündemli toplantı düzenledi. Toplantıda, geçen 9 Ağustos’ta teröristler tarafından, askeri servis aracının geçişi sırasında düzenlenen çifte bombalı saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen ile Er Özkan Ateşli’nin ailelerine, oybirliğiyle, ilk etapta 10’ar bin TL yardım yapılmasına karar verildi.

Toplantının ardından Foça Belediye Başkanı CHP’li Gökhan Demirağ, bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına, belediye meclis üyeleri ve CHP grubu adına Osman Yurtseven ile AK Parti grubu adına Ceyhun Çetin de katıldı. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, terörü bir kez daha kınadıklarını söyledi. Demirağ, "Belediye ve İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızla bir toplantı yaptık. İki şehidimizin isimlerini yaşatmak ve Foça’nın çocukları olmaları noktasında bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Ayrıca iki şehidimizin ailelerine Foça Belediye Meclisi olarak 10’ar bin lira nakit para yardımı yapacağız. En kısa sürede şehit ailelerimizin evlerini ziyaret edip, onlarla beraber olacağız, acılarını paylaşmaya devam edeceğiz. Tüm meclis grubu olarak, tüm Foçalılar olarak üzüntümüz sonsuz. Bu nedenle her yıl düzenlediğimiz ve bu yıl 7-8-9 Eylül 2012 tarihlerinde planladığımız Foça Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin eğlence ve konser programlarını iptal ettik. Festival sadece kültür ve sanat etkinlikleri olarak yapılacak" diye konuştu.

Başkan Demirağ, maddi sorunları nedeniyle şehit cenazesini almaya gelemediğini ifade eden şehit Er Özkan Ateşli’nin ailesi ile şehit Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen’in ailesini Foça’da ağırlamak istediklerini kaydetti.

Haberin Devamı