Gazete Vatan Logo

Şehir Tiyatroları’na güreş hakemi genel müdür

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Müdürlüğü’ne güreş hakemliği ve zabıta müdürlüğü gibi görevler Şevket Demirkaya atandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Müdürlüğünde bir değişiklik oldu, müdürlüğü yürüten Salih Efiloğlu yerine İBB Kültür Müdürü Şevket Demirkaya getirildi. Müdürlük görevini Salih Efiloğlu yaparken, İBB Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığına atandı.

Tiyatroyla ilgili görevi yok

Uluslararası Güreş Hakemliği bulunan Şevket Demirkaya, 1985 ile 1994 yıllarında Milli Eğitim bünyesinde müdür yardımcılığı ve okul müdürlüğü görevlerini yürüttü. Şehir Tiyatroları’nın yaptığı açıklamada Demirkaya’nın geçmişinde su ürünleri hali müdürlüğü, zabıta müdürlüğü, İETT Genel Müdürlüğü gibi alanlarda çalıştığı belirtilirken, Şevket Demirkaya, İBB Kültür Müdürlüğü’ne getirilmeden önce Yalova ve Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinde görevde bulunmuş. 2014 yılı Aralık ayında İBB Şehir Tiyatroları Müdürlüğüne atanan ve yönetim kurulu doğal üyesi olan Şevket Demirkaya’nın, tiyatroyla ilgili herhangi bir görevde bulunmamış olması sosyal medyada da tartışma konusu oldu.

Yazar Ahmet Ümit, atamaya “Bunlar tiyatroyu, güreş müsabakası zannediyor olabilir mi? İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’na müdür olarak güreşçi atanmış” diye sosyal medyada yazarken yine bir başka yazar Selami İnce twitterda “Güreş hakemini tiyatro müdürü yaparsan elbette cahil cühela takımı ‘tiyatro sanat değildir’ falan diye sallama cesareti bulur” yorumun yaptı.

Haberin Devamı