Gazete Vatan Logo

Seçmen sorgulama mobil uygulaması nedir? (2018 YSK seçmen sorgulama)

Seçmen sorgulama mobil uygulaması nedir? 2018 yılında YSK seçmen sorgulama işlemi nasıl yapılır? Sorularının yanıtları merak konusu oldu. Milyonlarca kişinin yapması gereken seçmen sorgulama işlemine dair tüm detaylar...

Seçmen sorgulama mobil uygulaması nedir? (2018 YSK seçmen sorgulama)

YSK seçmen yerinin nasıl öğrenildiğine dair bilgileri haberimizde derledik. Seçmen sorgulama işlemi internet üzerinden, çağrı merkezinden ya da mobil uygulamayla kolayca yapılabilecek. İşte konuya dair ayrıntılar...

Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için muhtarlıklarda askıya çıkan seçmen listeleri, "Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması" ile de sorgulanabilecek.
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) hazırladığı seçim takvimine göre, muhtarlık bölgesi askı listeleri 12 Mayıs Cumartesi gününe kadar askıda kalacak. Muhtarlıklar hafta sonları da hizmet verecek.
YSK Başkanlığının "Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması" da hizmete girdi. Bu uygulamayla yurt içinde ikamet eden seçmenler, askı dönemi içerisinde, kendisinin, aynı hanede oturan yakınlarının ve aynı binada oturan seçmenlerin bilgilerini görüntüleyebilecek, askı dönemi sonrasında kendisinin ve aynı hanede oturan yakınlarının oy vereceği sandık alanı bilgilerini sorgulayabilecek.
Seçim dönemleri dışında kişi, kendisinin ve aynı hanede oturan yakınlarının seçmen kütüğünde kaydının bulunup bulunmadığını kontrol edebilecek.
Yurt dışında ikamet eden seçmenler, yurt dışı seçmen kütüğünde kayıtlı olup olmadığını, kayıtlı ise hangi dış temsilcilikte kaydının bulunduğunu, açık adres bilgilerinin bulunup bulunmadığını kontrol edebilecek.
İnternet üzerinden seçmen listesi sorgulama
YSK’nın internet sitesi https://secmen.ysk.gov.tr üzerinden seçmen listesi sorgulamak mümkündür. Sitede, yurt içi ve yurt dışı seçmen sorgulamak için iki farklı link mevcuttur. YSK’nın internet sitesinde sizin için uygun olan linki seçtikten sonra istenilen bilgileri girmeniz gerekiyor. Yurt içi seçmen listesi sorgulama işlemi T.C. nüfus cüzdanındaki bilgilerle veya T.C. kimlik kartı ile yapılabiliyor. Seçmen sorgusunun hangi yolla yapılacağının belirtilmesi gerekiyor. Seçmen sorgulama işlemine nüfus cüzdanı ile devam etmek isteyenlerin nüfusa kayıtlı oldukları ili, T.C. kimlik numaralarını ve nüfusa kayıtlı oldukları sıra numarısını belirtmeleri gerekiyor.
Seçmen listesi sorgulama işlemi bittikten sonra e-posta veya telefon bilgileri girilerek gelişmelerden haberdar edilmeyi talep etmek mümkündür.
Çağrı merkezi üzerinden seçmen listesi sorgulama
Seçmen listesi sorgulama işlemini +90 444 99 75 nolu çağrı merkezi üzerinden yapmak da mümkündür. Ancak çağrı merkezi 09:00-18:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Haberin Devamı