Gazete Vatan Logo

Seçimler ne kadar güvenli?

17 milyon fazla pusula basılmasının amacı...

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Seçmen sayısı ve seçimlerin güvenliğinin arttırılması, süreçlerin siyasi partilerin denetimine açılması için bir girişimde bulunacak mısınız?” diye sordu.

Acar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde son yıllarda seçmen sayısı ve seçimlerin güvenliğine ilişkin tartışmaların sıklıkla kamuoyuna yansıdığını belirtti.
2002-2012 döneminde yapılan seçimlerde seçmen sayılarının nasıl gerçekleştiğini, bugün itibariyle seçmen sayısını merak eden Acar, şu sorulara yanıt aradı:

“Söz konusu dönemde her seçim için ayrı ayrı basılan oy pusulası sayısı ne kadardır? Haziran 2011 seçimleri için kaç oy pusulası basılmış, kaç oy kullanılmıştır? Yüksek Seçim Kurulu’na iade edilen oy pusulası sayısı nedir? Seçmen sayısından yaklaşık 17 milyon fazla oy pusulası basılmasının gerekçesi nedir?

GÜVENLİK TEDBİRİ GELECEK Mİ?

Parmak boyası zorunluluğunun kaldırılmasının mükerrer oy kullanımı konusunda ne tür sonuçlar doğurmuştur? Benzer bir güvenlik tedbiri getirilecek midir?

Seçmen sayısı ve seçimlerin güvenliğinin arttırılması, süreçlerin siyasi partilerin denetimine açılması için bir girişimde bulunacak mısınız?

Vatandaşların bilgisi ve isteği dışında bazı partilere üye yapılması ile ilgili süreçlerin incelenmesini sağlayacak mısınız? Siyasi parti üyelik kayıtlarındaki usulsüzlükleri yapan sorumlular hakkında bugüne kadar ne girişimde bulunulmuş, ne sonuç alınmıştır?”

Haberin Devamı