Gazete Vatan Logo

Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! İşte 11 Mart MPİ Sayısal Loto'da kazandıran numaralar

11 Mart 2017 tarihli Sayısal Loto çekiliş sonuçları az önce millipiyango.gov.tr'den açıklandı. Sayısal Loto 11 Mart çekiliş sonuçlarına göre çıkan sayılar 4-7-13-22-25-27 oldu. İşte Sayısal Loto çekiliş sonuçları ve sorgulama ekranı...

Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! İşte 11 Mart MPİ Sayısal Loto'da kazandıran numaralar

Sayısal Loto çekişi sonuçları az önce açıklandı. Milli Piyango tarafından her hafta cumartesi günleri çekilişi gerçekleştirilen Sayısal Loto Çekilişinde 1061. hafta ikramiyesi çekilişi gerçekleştirildi. Her hafta düzenlenen ve ikramiyesiyle bir çok insanın yüzünü güldüren Sayısal Loto'nun bu haftaki çekilişinde kazandıran numara 4-7-13-22-25-27 oldu.

Milli Piyango İdaresince düzenlenen Sayısal Loto'nun bu haftaki çekilişi yapıldı.

Bin 61'inci hafta çekilişinde kazandıran numaralar 4, 7, 13, 22, 25 ve 27 olarak belirlendi.

Sayısal Loto'nun bu haftaki çekilişinde 6 bilen bir kişi, 3 milyon 694 bin 860 lira 75 kuruş ikramiye kazandı.

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu haftaki çekilişte 5 bilen 269 kişi 3 bin 7 lira 70'er kuruş, 4 bilen 12 bin 622 kişi 48 lira 75'er kuruş, 3 bilen 183 bin 852 kişi 9 lira 30'ar kuruş ikramiye kazandı.

Büyük ikramiyeyi kazanan kişinin kuponunu, İstanbul'un Eyüp ilçesinden yatırdığı belirtildi.

Çekilişte, toplam 6 milyon 829 bin 78 lira 15 kuruş ikramiye dağıtıldı.

Haberin Devamı

Hasılattan kamuya KDV olarak 2 milyon 11 bin 251 lira 97 kuruş, Şans Oyunları Vergisi olarak da 1 milyon 123 bin 376 lira 30 kuruş aktarılacak.

SAYISAL LOTO ÇEKİLİŞ SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ


GEÇEN HAFTA SAYISAL LOTO ÇEKİLİŞ SONUCU


Sayısal Loto çekilişine dair bilgiler

Sayısal Loto, ilk olarak Lothar Lammers tarafından yaratılan, 49 sayı içerisinde seçilecek 6 sayıyı bilme üzerine dayalı şans oyunudur. 9 Ekim 1955 tarihinde "Loto-49’dan 6" ismiyle Almanya'da oynanmaya başlanmıştır. Kısa sürede dünyaya yayılan şans oyunu, ilk adımda Kanada, Yunanistan, Finlandiya, İrlanda, Avustralya ve ABD’nin birçok eyaletinde kurulan teşkilatlarıyla başlamıştır. Türkiye'de ise, 1996 yılında "Sayısal Loto" ismiyle oynanmaya başlamıştır. 16 Kasım 1996 yılında ilk talihlisine 50.000.00 TL kazandırmıştır. Loto'nun kurucusu, Lothar Lammers 10 Temmuz 2012 tarihinde vefat etmiştir.

Milli Piyango İdaresi tarafından cumartesi günleri çekilişi yapılmaktadır. Aynı kolonda 1'den 49'a kadar olan rakamların arasından altı rakam seçilerek oynanır. Sayısal Loto'dan ikramiye kazanabilmek için aynı kolon içerisinden en az üç rakamın çekiliş sonuçları ile uyuşması gerekir. Altı rakam da tutturulduğunda o hafta belirlenen ikramiyenin hak sahibi olunmuş olur. Milli Piyango İdaresi tarafından belirlenen fiyatı kolon 1.5 TL'dir.

Haberin Devamı

SAYISAL LOTO NASIL OYNANIR?

İdare tarafından düzenlenen, katılımcıların 1-54 sayı kümesi içinden çekilişle belirlenecek olan 6, 5, 4, ve 3 sayının doğru tahmin edilmesine dayanan ve kısaca " oyun " olarak da ifade edilen şans oyunudur.

Çekiliş özel çekiliş küresi kullanılmak suretiyle oyun planına göre dağıtılacak ikramiyeleri kazanacak numaraların belirlenmesidir. Çekilişler İdarece belirlenecek gün ve saatte gerçekleştirilir.

SAYISAL LOTO BİLET PARASI NASIL ALINIR?

İkramiyelerin ödenmesinde yetkileri dahilinde olması koşuluyla bayiler ve İdarece belirlenen Şubeler yükümlüdür.
İkramiyelerin, bayiler ve Şubelerce ödenme süreleri idarece belirlenir. İkramiyeler, çekiliş tarihinden itibaren 1 yıl geçtikten sonra zaman aşımına uğrar. Sistem tarafından kabul edilmeyen sahte, tahrif edilmiş, yırtılmış, zaman aşımına uğramış, iptal edilmiş biletlere ikramiye ödenmez. Bir bilete ikramiye ödenebilmesi için en az çekilen sayılar, barkot, bilet güvenlik numarası ve arka yüzündeki bilet seri numarasının açık şekilde okunması gerekir.

Haberin Devamı

SAYISAL LOTO BİLET PARASI NEREDEN ALINIR?

Süper Loto oyununda büyük ikramiye bilen olmadığı sürece diğer haftalara devredecektir.
Süper Loto oyunu çekilişlerinde ikramiye kazanan talihlilerin ikramiyeleri,
(3) ve (4) bilenlere, ikramiyeleri Loto bayilerinden,
(5) bilenlere, ikramiyeleri Loto bayileri veya MPİ Şubelerinden,
(6) bilenlere ise, ikramiyeleri MPİ Genel Müdürlüğümüz tarafından ödenecektir.