Gazete Vatan Logo

Sayıda sorun yok problem hasılatta

Rus turistler tekrar güney sahillerini doldururken Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, 9 milyon turist rakamının aşılacağını söyledi. Çetin, “Ancak mevcut fiyatlar nedeniyle turizm gelirinde arzu ettiğimiz büyümeyi yakalayamayacağız” dedi

Sayıda sorun yok problem hasılatta

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, ATSO Meclis Salonu’nda gerçekleşen Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda önemli açıklamalar yaptı. Gündeme ve ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çetin, İsrail hükümetinin, Mescid-i Aksa’nın kutsallığını hiçe saymasını ve sivil insanlara karşı silah kullanılmasını şiddetle kınadıklarını söyledi.

“Almanya ve İsrail ile sorunlar, turizmi ve Antalya’yı doğrudan etkileme potansiyeline sahip. Bu nedenle her iki ülkeyle sorunların büyümeden çözüme kavuşmasını diliyoruz” diyen Çetin, Alman hükümetinin Türkiye’den kaçan darbecilerin iltica taleplerini kabul etmesine tepki gösterdi.

9 milyon aşılacak

Davut Çetin, Türkiye ve Antalya ekonomisinin alınan önlemler ve çalışmalarla toparlandığını vurguladı. Turizmdeki verilerin tahminlerinin üzerinde geliştiğini anlatarak “Rusya pazarı 2014’ü yakalamak üzere. Eğer böyle devam edersek 9 milyon turist rakamını aşacağız ancak mevcut fiyatlar nedeniyle turizm gelirinde büyük ihtimalle arzu ettiğimiz büyümeyi yakalayamayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Sektörler fedakarlık yaptı

Rusya’da fuarlara katıldıklarını, Rus odalarıyla çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Çetin, Rus halkının Türkiye’ye bu kadar hızlı dönmesinde bunun önemli rol oynadığına dikkat çekti. Çetin, “Yapısal sorunların devam etmesine rağmen, ekonomide geçen yıla göre hızlı toparlanma oluştu. Geçen yıl Antalya ekonomisi 2001 krizinden daha kötü bir dönem yaşadı. Bir yılda bu toparlanma kolay olmadı. Hükümetin ve özel sektörün birlikte çalışmaları, sektörlerin fedakarlıklarıyla gerçekleşti” diye konuştu.