Gazete Vatan Logo

Savcı Öz konuştu

"Yarın öbür gün bizi kapının önüne koyarlar."

Türk Polis Teşkilatı’nın 164. kuruluş yıl dönümü için Çırağan Sarayı’nda düzenlenen törene Ergenekon savcısı Zekeriya Öz damga vurdu. Gazetecilerle ilk kez konuşan Öz, basın mensuplarının “Çok sert, resmi bir imaj oluştu sizinle ilgili” sözlerine “Delikanlılık uyar bize, sertlik uymaz...” diye cevap verdi

Türk Polis Teşkilatının 164. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında İstanbul Çırağan Sarayı’nda “Polis Balosu” düzenlendi. Vali Muammer Güler ve eşi Neval Güler ile İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve eşi Hülya Cerrah, davetlileri girişte karşıladı. Emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, ilçe emniyet müdürleriyle birlikte iş, sanat ve magazin dünyasından seçkin isimler katıldı. Ergenekon soruşturmasıyla medyada isminden sıkça söz ettiren, ancak bugüne kadar basına hiçbir açıklamada bulunmayan Zekeriya Öz ise eşiyle birlikte katıldığı baloda ilgi odağı oldu. İşte Savcı Öz ile gazeteciler arasındaki geçen ilginç diyalog:

Medyaya hiç bakmıyorum

Gazeteciler: Yılın davası sayın savcım...

Savcı Öz: Yarın öbür gün bizi kapının önüne koyarlar.

Gazeteciler: Şöyle bir imaj oluştu. Çok sert, resmi...

Öz: Benim sert olduğuma dair hiçbir ifade olamaz. Hiçbir sanık böyle imada bulunamaz.

Gazeteciler: Sayın savcım ilk kez bu kadar yakın oluyoruz size. Bu kadar sıcak olduğunuzu bilmiyorduk.

Savcı Öz: Delikanlılık uyar bize ama sertlik uymaz bize.

Gazeteciler: Ergenekon davasını medyanın bir kısmı farklı bir kısmı daha farklı değerlendiriyor. Size yansıması oluyor mu?

Savcı Öz: Ben medyaya bakmıyorum.

Gazeteciler: Sayın savcım İzmir’de yetkilendirilmiş savcı vardı. Yetkilerinden arındırıldı.

Savcı Öz: Yetkilerinden arınmadı. Sadece duruşma savcısı oldu. Ben de buraya ilk geldiğimde duruşma savcısıydım. Yani sırayla oluyor. Mesela Mehmet Ali Bey (Mehmet Ali Pekgüzel) şimdi duruşmaya çıkıyor. Yetkinin alınması değil. Aynı yetkisi devam ediyor. Savcının yetkileri alınmaz.

Gazeteciler: İstifa edeceğini söyledi.

Öz: Benim arkadaşım, öyle bir şey olamaz.



Ünlüler de baloya katıldı


Baloya, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, ABD Başkonsolosu Sharon Wiener ve eşi, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Serdar Bilgili, Yıldırım Demirören ve çok sayıda sanatçı katıldı. Özel olarak hazırlanan İstanbul görüntülü pasta misafirlerin beğenisini kazandı.


Polis müdürlerinin ‘frak’ krizi iddiası

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın yayınladığı kıyafet genelgesinde, baloya Emniyet Müdür Yardımcılarının frak, ilçe ve şube müdürlerinin ise smokin giyerek katılmaları istendi. Bu genelge yüzünden geçmiş yıllarda baloya katılan 5 polis müdürünün bu kez gelmediği önü sürüldü.


Gül’den iyi atış yapan polislere silah hediye

Ankara’dakİ, Türk Polis Teşkilatının 164. kuruluş yıldönümü törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı. Polis teşkilatının başarısıyla gurur duyduklarını söyleyen Gül, polisin daha başarılı olması için her türlü desteği verdiğini belirtti. Gül, emniyet teşkilatınca düzenlenen atış şampiyonasında bayanlar kategorisinde birinci olan Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığında 2. Sınıf Emniyet Müdür olarak görev yapan Nuriye Maktav ile erkekler kategorisinde birinci olan Aydın Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Necmettin Usta’ya tabanca hediye etti.

10 bin yeni polis alınacak

İçişleri Bakanı Beşir Atalay da, 2004-2008 yılları arasında 35.310 polis yetiştirildiğini, 2009 yılında ise 6.410 civarında öğrencinin mezun olacağını anlattı, bu sene de 10 bin civarında üniversite mezununun teşkilata alınarak 6 aylık eğitimden geçirileceğini açıkladı. Özel harekat birimini güçlendirmeyi hedeflediklerini de anlatan Atalay, 5 yıl sonunda özel harekat polisi sayısını 15 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı