Gazete Vatan Logo

SAT’çının evinden kayıp silahlar çıktı!

15 Temmuz darbe girişimine katıldığı tespit edilen SAT komandoları için 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edildi. Sanıklardan Levent Özcan’ın evinde yapılan aramada kayıp silahlar bulundu

SAT’çının evinden kayıp silahlar çıktı!

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine katıldığı tespit edilen SAT Komutanlığı ile Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı’nda görevli personel ile bu personellere talimat verdiği iddia edilen FETÖ’nün mahrem imamlarının da arasında bulunduğu 42’si tutuklu 52 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. Şüphelilerin TBMM’yi, Hükümeti ve Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek” suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi.

Ümraniye’deki bodrumda

İddianamede SAS Komandosu Astsubay Levent Özcan’la ilgili ihbarın değerlendirilmesi üzerine kayıp silahlar da ortaya çıktı. Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda Özcan’ın evinin bodrum katında arama yapıldı. Aramada, çantaların içinde 2 adet MP5 makineli tabanca, 2 adet piyade tüfeği, 600 mermi, 4 çelik yelek, 2 adet lazer ve çeşitli askeri malzeme ele geçirdi.

14 mahrem imam da var

İddianamede darbe girişiminde SAT Komutanlığı ile Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı’nda görevli 38 eski TSK personeli ve bu personeli komuta eden FETÖ’nün mahrem imam konumundaki sivil yöneticisi olan 14 kişi “şüpheli” olarak yer aldı. İddianamede şüphelilerin TSK emir komuta zinciri yerine FETÖ’nün mahrem imamlarından talimat aldıkları ve imamların talimatıyla darbe girişimi sırasında SAT Komutanlığı ile Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı’nda muhalif olduklarını düşündükleri bir kısım askeri derdest etmekle görevlendirildikleri belirtildi. Şüphelilerden SAS komandosu E.T.’nin, Deniz Kuvvetleri yapılanmasının mahrem imamlarından olan Enes Hozan’a bağlı olduğunu itiraf ettiği yer aldı.

Haberin Devamı