Gazete Vatan Logo

Sarphan Finans Park’ta sona doğru

Sarphan Finans Park tamamlandığında değeri 323 milyon liraya ulaşacak

Sarp Group’un Batı Ataşehir’de Emlak Konut GYO işbirliğiyle görücüye çıkardığı Sarphan Finans Park’ta hafriyat başladı. 340 konut, 123 ofis, 1 otel ve ticari ünitelerin bulunacağı projede ortalama m2 fiyatı 5 bin lira civarında. Projenin değerinin tamamlandığında 322 milyon 632 bin liraya yükseleceği belirtiliyor

Sarp Group’un Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) işbirliğiyle, Batı Ataşehir’de Merkez Bankası arazisinin yanında hayata geçirmeye hazırlandığı Finans Park projesinde hafriyat başladı. 340 adet konut, 123 adet ofis, 1 adet otel ve 54 adet ticari üniteden oluşan 3 blokta toplam 518 bağımsız bölümün müşterilerin beğenisine sunulduğu proje, 21 dönüm arazi üzerinde yükselmeye başladı. Arazi sahibi Emlak Konut GYO, dün Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdiği ekspertiz denetleme raporuyla projenin detaylarını aktardı. Rapora göre 3317 ada, 5 parsel olarak konumlandırılan ve 47 kat halinde inşa edilecek olan projenin tüm ruhsat projeleri 24 Ağustos’ta onaylandı ve değerlemesi yapılan projenin mevcut değeri 79 milyon 215 bin TL, tamamlanması durumundaki toplam değeri ise 322 milyon 632 bin lira olarak belirlendi. Proje bünyesinde toplam 175 bin 173 m2 inşaat alanının tasarlandığı, projedeki toplam satılabilir alanın da 54 bin 978,70 m2 olarak planlandığı ifade edilen rapora göre inşaat şantiyeleri de kuruldu.

Arsa m2’si 3 bin 800 lira

Bu kapsamda emsali 2.5, yüksekliği serbest ticaret alanı olarak imarlı olan proje kapsamında A bloğun otel, B bloğun rezidans, C bloğun ofis ve diğer 3 bloğun ticari ünitelerin yer alacağı 6 blok inşa edilmesi öngörüldüğü belirtiliyor.

Raporda Finans Park’taki 3317 ada 5 parselin arsa birim m2 değerinin 3 bin 800 lira olduğu belirtiliyor. Raporda yer verilen fiyat listesine göre ise 340 dairenin yer alacağı B rezidans bloğunda, konumuna göre değişmekle birlikte stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 olarak çeşitlenen rezidansların büyüklüklerinin 40 ile 236 metrekare arasında, metrekare fiyatlarının ise 3.368 ile 8 bin TL arasında olduğu, en küçük ve en büyük rezidans fiyatlarının 138 bin lira ile 2 milyon 235 bin lira olduğu ifade edildi. Projede ortalama metrekare birim fiyatlarının ise yaklaşık 4 bin 500 lira ile 5 bin lira arasında seyrettiği görülüyor.

‘Konakkale’de Çanakkale Boğazı manzaralı 237 konut yapılacak

Çanakkale’nin Kepez beldesi yakınlarına Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) hasılat paylaşımı yöntemiyle gerçekleştirdiği proje kapsamında, Makro-Torkam İş Ortaklığı tarafından Çanakkale Boğazı manzaralı 237 konut yapılacak. 20 milyon dolara malolacak ‘Konakkale Bosphorus’ adındaki projede 10 blokta 237 daire inşa edilecek. Çanakkale’nin tarihi, kültürel ve sosyal yapısıyla Türkiye’nin marka şehri olduğunu belirten Makro-Torkam İş Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, “Son yıllarda artan önemiyle, buraya yapılan yatırımlarla, gündemdeki projeleriyle önemli bir kentimiz. Proje Çanakkale’nin tam merkezinde önemli bir alışveriş merkezi ve havaalanına çok yakın konumlandırıldı. Nisan ayında yer teslimini aldık. Bu ay içinde de gerekli onay ve ruhsatımızı alarak inşaata başlamayı planlıyoruz. Muhtemelen yine bu ay içinde satış duyurularımızı yapacağız” diye konuştu. 1+1’den 4+1’e kadar, bahçe dublekslisinden teraslı daireye 8 tane tripleks villa ve 8 tane ticaret alanının yer alacağı projede yürüyüş yolları, yüzme ve süs havuzu, fitness, sauna hatta kay kay pisti var. Proje Ekim 2013’te tamamlanacak.

Varyap Meridian ile Kent Plus’a komşu olacak

Bölgede Varyap Meridian, Kent Plus Sitesi, UpHill Court, Soyak Yenişehir sitesi ile Ağaoğlu projelerine komşu gelecek projede yer alacak otelin toplam 131 oda, 626 yatak kapasiteli olabileceği, yıllık yatak kapasitesinin 114 bin 245 olabileceği kabul ediliyor. Finans Park projesinde teslimlerin 2014 yılı başlarında teslim edilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı