Gazete Vatan Logo

Sarp Akkaya kimdir?

Sarp Akkaya'nın dünya evine girmesi gündeme bomba gibi düştü. Sarp Akkaya kimdir sorusu araştırılmaya başlandı. Sevilen pek çok dizide rol alan oyuncu Sarp Akkaya'nın merak edilen hayatını sizler için derledik.

Sarp Akkaya kimdir?

Oyunculuk yapan Sarp Akkaya uzun zamandır beraber olduğu sevgilisi ile dün evlendi. Sevilen oyuncu Sarp Akkaya'nın kariyeri, yaşı, hayatı gibi konular merak edilmeye ve araştırılmaya başlandı. İşte Sarp Akkaya'nın hayatına ilişkin tüm bilgiler...

SARP AKKAYA KİMDİR?

1980 doğumlu olan Sarp Akkaya, ilk olarak Bizim Aile dizisiyle boy gösterdi. 2001 yılında M.S.Ü. Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olup Stüdyo Drama Tiyatro Topluluğu’nun “Kaos” ve “Sonra” ardından Alchera Tiyatro Topluluğu’nun “6.Gün” ve “Devenin Hörgücü Yamuk Olur” isimli tiyatro oyunlarda oynadı. "Albay Kuş" ta oynadığı oyunlar arasındadır.Daha sonraları Kurtlar Vadisi Pusuda Servet karakteriyle tanındı,ondan sonra Ezel dizisindeki Tevfik karakteri ile büyük çıkış yakaladı.

Sarp Akkaya oyuncu Esra Akkaya'nın kardeşidir. Ayrıca ikizi olan Kaya Akkaya da kendisi gibi oyuncudur. Aynı zamanda seslendirme çalışmaları da yapmaktadır. 2010 yılında kardeşleriyle beraber AKKAdemi Tiyatro'yu kurmuşlardır.

Rol aldığı oyunlar

Markalı Hava

Haberin Devamı

Albay Kuş

Devenin Hörgücü Yamuk Olur

Diziler

Muhteşem Yüzyıl

Şubat

Suskunlar 2012-2013/ 1-28

Mavi Kelebekler

Ezel

Gece Gündüz 2009/ 20.bölüm

Sürgün Hayatlar

Şöhret Okulu

Ertelenmiş Hayatlar

Kurtlar Vadisi Pusu 2007/ Bölüm 17-22

Beni Unutma

Ah Be İstanbul

Bizim Aile

Filmler

El Yazısı (film) - 2012

Labirent (film) - 2011

Firar (film) - 2011

Kurtlar Vadisi Irak - 2006

Seslendirmeler

Dante (Kurtlar Vadisi Irak) 2006

Oktay ( Arka Sıradakiler) 2007-2010/ 1-121