Gazete Vatan Logo

Sarı güllerle veda

Türk demokrasi tarihine kadının adını yazdıran Duygu Asena'yı bugün sarı güllerle uğurluyoruz... Güle güle Duygu.. Güle güle cesur kadın...

Ölümüyle öncü olduğu Türk kadınını yasa boğan, kadın haklarının kahraman savunucusu Duygu Asena'yı bugün son yolculuğuna uğurluyoruz. Bugün cenazesinde katılan katılamayan tüm kadınlar onun arkasından el sallayacak... Yakın arkadaşı Şadan Öymen, gözüyaşlı ama gururlu "Cenazeyi bugün biz taşıyacağız" diyor:

"Kadın kuruluşlarına haber verdik, onu yanlız bırakmayacaklar. Umudumuz ise Duygu Asena'yı kadınların taşıması. Onu son yolcuğuna haklarını savunduğu kadınlar uğurlayacak..."

Koyu renkler değil beyazlarla gelin
Duygu Asena'nın kardeşi İnci Asena da düzenlenecek törenlerde onun için matemi ifade eden siyah yerine beyaz ve açık renk tonlarda giyinmeye özen göstereceklerini söyledi. Asena'nın kaybının ardından geride bıraktıkları dostlarını güçsüz ve perişan istemeyeceğini ifade eden İnci Asena "Ona, asık suratlı ve ağlamaklı bir ifade hiç yakışmazdı. Geri kalanlardan da beklentisi onu sevgi ve güler yüzle uğurlamak olurdu. Bu yüzden beyazı tercih ettik" dedi.

Cenazesinin üzerine 2 bin sarı gül bezenecek
Duygu Asena'nın cenazesini saracak olan örtünün 2 bin sarı gülden oluşacağını açıklayan kardeşi İnci Asena bunun nedenini şöyle anlattı: "Çocukluk dönemimizde Duygu bana sarı gülleri içeren bir dörtlük okurdu. Hüzünlü sözleri olan bu dörtlük beni hep ağlatırdı. Onun cenazesinin örtüsünde sarı güllerin yer almanın anlamlı olacağını düşündüm." İşte o dörtlük

EĞER BÎR GÜN ÖLÜRSEM;
MEZARIMA GELİP DE "SARI GÜLLER" DİKERSİN...
"O DA BİR GÜN SARI GÜLDÜ
NE ÇABUK SOLDU" DERSİN...

Haberin Devamı