Derbi mi Balyoz mu?

Türkiye’de siyaset ve ekonomi fırtınalar yaşıyor.

Mehmet Baransu’nun tutuklanmasıyla birlikte Balyoz tartışmaları yeniden alevlendi.

Meclis’te, bütün geleceğimizi etkileyecek bir yasa görüşülüyor.

Bütün bunlara değinecek, bu konularda fikirlerimizi söyleyecek zamanımız olacak ama bu hafta sonu Fenerbahçe Galatasaray derbisi oynanacak.

Her şeye bi ara verip bu derbiye de bir bakmak istiyor insan.

Çünkü oradadan da pek olumlu işaretler gelmiyor.

***

F.Bahçe’nin başkanı Aziz Yıldırım geçen hafta gündem oluşturmaya yönelik açıklamalar yaptı.

Dedi ki;

- Normalde konuşmayacaktım ama Merkez Hakem Kurulu’nun açıklamalarını görünce bizimde birkaç söz söylememiz gerektiğini farkettim.

- Hakem Özgür Yankaya bir daha bizim stada gelemez. Gelirse o stattan çıkamaz. Bu sözlerim tehdit değil.

- Bu hafta bizim maça Hüseyin Göcek’i verirler, haftaya Cüneyt Çakır’ı verirler. Konuşmaya bir başlarsak verecekleri o ceza meza bizi kesmez.

- Bak, sahanın ortasına otururum. Bizi zorlamasınlar.

- Bu Özgür Yankaya zaten mimli. Antep maçında G.Saray gol atıyor, ayağını sallıyor. Bir önceki sezon Drogba’ya penaltı yok, penaltı veriyor. G.Birliği maçında Kadleç’in ayağı kırılıyordu, bir şey vermedi.

Haberin Devamı

- Rakipler sürekli hakemlerle ilgili konuşuyor. Biz hiç maçlardan önce hakemlerle ilgili konuştuk mu, hayır. Hakkımızı arayınca hemen ceza...

***

Maçlardan önce hakemlerle ilgili konuşmadığını iddia eden Aziz Yıldırım’ın, G.Saray derbisinin hakemini etkilemeye yönelik sözlerini bir tarafa bırakalım hadi...

Ben hakemi beğenmediği takdirde “sahanın ortasına oturma” tehdidini gerçekten çok ilgi çekici buldum... Nasıl yorumlamak gerekiyor uzunca düşündüm... Aklından geçenleri, hayal dünyasını, bunu yapabileceğine olan inancının temelini merak ettim.

Ya gerçekten oturursa diye aklımdan geçti, güldüm...

***

Aziz Yıldırım, bu konuşmasından ötürü dün 60 gün hak mahrumiyeti, 40 bin lira da ceza aldı.

Bu cezaların hiçbir caydırıcı tarafı yok ama... Bakın bugüne kadar çoğu derbilerde çıkardığı olaylarda toplam 21 maç ceza almış Volkan Demirel, 4 maçlık son cezasından sonra G.Saray derbisiyle formasına kavuşuyor.

Haberin Devamı

Milli maçta kendisine küfür edildiği için maçı oynamayıp stadı terkeden Volkan Demirel, Türkiye’nin en çok küfür eden oyuncularından biri...Hakemlerin haksızlığına uğradığını iddia eden Aziz Yıldırım, istemediği hakem maça tayin edilirse “o hakem bizim staddan çıkamaz” diyecek kadar öfkeli bir yönetici...

Türk futbolunun lokomotiflerinden biri olan F.Bahçe’nin temel problemi bu zaten; kendisine yapılmasını istemediği her hareketi rakiplerine ve hakemlere yapmayı kendinde hak görüyor.

***

Doğrusu ya Aziz Yıldırım’ın açıklamaları beni ürkütüyor.

Bu açıklamaların futbolcuları ve taraftarı nasıl etkileyeceğini düşündüğümde korkuyorum.

Umarım futbolcular ve taraftarlar, yöneticilere uymazlar, sportmence bir maç olur. Bir savaşı değil, heyecanlı bir maçı bekliyor çünkü futbolseverler.

Hepimize keyifli ve olaysız bir derbi diliyorum...

Gerçi burası Türkiye, derbiye kadar kimbilir daha neler olur...

DİĞER YENİ YAZILAR