Milli takım mı Galatasaray mı?

Haberin Devamı

Bazı konular iştah açar…Heyecanlanırsın… Meraklanırsın… Federasyonun milli takım teknik direktörlüğüne Fatih Terim’i seçmesi de benim için öyle oldu.

Mustafa Denizli gibi o pozisyonu hakeden ve boşta olan baska bir aday varken, G.Saray Teknik Direktörü’nü idareten Milli Takım’ın başına getirmek pek de akıl karı gözükmedi bana.

Ve merak ettim aslında neler olduğunu.

Eğer federasyon hocası Abdullah Avcı’yı gönderip yerine bir hoca arıyorsa ve üstelik şansı neredeyse yüzde bir olan bir başarı için Galatasaray’ın hocasını seçiyorsa bu gerçekten merak edilecek bir konudur benim için…

***


Federasyonun Fatih Hoca seçimi, Galatasaray’ın Başkanı Ünal Aysal ile Fatih Hoca arasındaki ilişkinin turnusol kağıdı oldu.

Söylenenler doğruymuş Ünal Aysal ile Fatih Terim arasında çekişme büyükmüş.

Ben sezon sonunda Terim’in G.Saray’dan ayrılıp Milli Takım’ın başına geçmesini bile bekliyorum doğrusu.

***


Spor camiasında anlatılanları özetleyeyim, bakalım siz ne düşüneceksiniz.

Terim’in G.Saray ile mukavelesi Mayıs 2014’te bitiyor. G.Saraylı dostlarımın söylediğine göre Fatih Terim, haziran ayından bu yana Ünal Aysal’ın kendisine 3 yıllık yeni mukavele önermesini bekliyor. Aysal ise inatla yeni mukavele önermiyor. İki yıldır takımı şampiyon yapmıs bir hocaya bu muamele iyi niyetten uzak gözüküyor.

Bu krizin farkına varan TFF, gayriresmi bir kanaldan, Basbakan’ın yakını olan Göksel Gümüşdağ ile bir süredir Terim’in nabzını yokluyor. O nabız yüksek atıyor olmalı ki, geldiğinden beri ipin ucunda olan Abdullah Avcı 24 saat içinde görevinden uzaklaştırılıyor.

Hemen ertesi gün, G.Saray’ın teknik direktörü, TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in evinde TFF yöneticileriyle resmi transfer görüşmesi yapıyor. Hem de sabahın 08.30’unda. Görevi kabul etmeye niyeti olmasa bu görüşme olmazdı sanırım. Orada 4 yıllık mukavele konusunda prensipte anlaşıyorlar. Ve Terim “Ben Ünal Aysal’a durumu anlatayım” diyerek TFF ile el sıkışıyor.

Ama ne hikmetse bu görüşmeden sonra 24 saat boyunca Terim ile Aysal bir araya gelemiyor. İki taraf da köşelerine çekilip kamuoyunun nabzını tutuyor. Ertesi gün Bodrum’a gitmeden önce Florya’ya uğrayan Aysal, “personel”i Terim’le bu konuyu konuşuyor. Terim’e ne yeni mukavele öneriyor ne de yol veriyor. “4 maç teknik direktör ol, mayısa kadar danışmanlık yap, para da alma” diyor. Terim buna rağmen TFF ile 9 aylık resmi mukavele imzalıyor. Danışmanlık filan da yapmıyor. TFF’den alacağı 1 milyon doları da hayır kurumlarına bağışlamayı planlıyor. Aysal’a restini çekiyor.

***


Peki şimdi ne oldu?

TFF, bitmiş gözüken 2013 Dünya Kupası şansını, varmış gibi gösterecek isimlerden biriyle Terim’le anlaştı ve üzerindeki kamuoyu baskısını azalttı.

G.Saray, 3 kupa hedefiyle başladığı sezonda, teknik direktörünü Milli Takım’la paylaşmak zorunda kaldı. Sezon içinde yaşanacak herhangi bir tökezlemenin faturası kendisine çıkacağı için, Ünal Aysal bu durumdan memnun olmadı.

Terim’in ise iki tarafla da 9’ar aylık mukavelesi var. Burası Türkiye, mart ayında bir bakmışsınız ikisini de kaybetmiş. Ya da bir bakmışsınız ikisi birden “benimle devam et” diye peşinde koşuyor. Yani onun için de her şey başarıya endeksli.

***


Bütün bu konuşulanlar arasında en az milli takımdan söz edildiğini herhalde siz de fark ettiniz.

Milli takımla ilgili bir konuda en az milli takımdan söz edilmesi de herhalde bir Türkiye gerçeği.

DİĞER YENİ YAZILAR