Gazete Vatan Logo

Sanayi 4.0 tecrübesini üreticiyle paylaşacak

Bosch, dijital dönüşümde deneyimini sanayicilerle paylaşmaya hazır olduğunu açıkladı. Bosch Türkiye Başkanı Steven Young, “Ekibimiz, saha analizleri yapmaya başladı” dedi.

Sanayi 4.0 tecrübesini üreticiyle paylaşacak

Dünyanın önde gelen teknoloji ve servis tedarikçilerinden Bosch, Türkiye’de istikrarlı büyümesini sürdürürken, dijital dönüşüm için öncü rol oynamaya ve deneyimini sanayicilerle paylaşmaya hazır olduğunu açıkladı. Geçen yıl yüzde 14 büyüyen Bosch Türkiye’nin satış rakamları, bu yılın ilk çeyrek döneminde de artış kaydetti, tüm iş kollarında büyüme görüldü. Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, ‘’İlk çeyrekteki rakamlara baktığımızda, yıl sonunda satış rakamlarımızda yüzde 10’luk büyüme gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Saha analizleri başladı

Bosch Türkiye, 2016’da bir önceki yıla oranla yüzde 14 büyürken, cirosu 12 milyar liraya ulaştı. Bosch, Türkiye’de 2016’da 750 milyon TL tutarında yatırım yaptı. Geçen yıl

7 milyar lira hacimle 40’a yakın ülkeye ihracat yapan şirket, Türkiye’nin genel ihracatına yüzde 1.5 katkı sağlıyor. Bosch Türkiye, 17 bin çalışanla dünyada 5’inci büyük ülke konumunda bulunuyor.

Sanayicinin giderek maliyet avantajını kaybettiğini ifade eden Young, “Eğer Sanayi 4.0 dönüşümünü gerçekleştiremezsek oyunun dışında kalırız. Bu, şirketler için geçerli olduğu kadar Türkiye için de geçerli” dedi. Türkiye’nin Sanayi 4.0 için yol haritası hazırlaması gerektiğini kaydeden Young, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Türkiye’nin yol haritası herkes için yol gösterici bir kılavuz olmalı ve akıllı yatırımı teşvik etmeli. Yol haritası hazırlandıktan sonra devlet tarafından sağlanacak teşviklerle

akıllı yatırım yapmaya hevesli firmalar desteklenmeli. Türkiye’de Bosch fabrikalarında Sanayi 4.0 ile ilgili organizasyon çalışmalarını 2014’te başlattık. Bu alanda kazandığımız tecrübe ve bilgi birikimini Türk sanayicileriyle paylaşmaya hazırız. Sanayi 4.0 Ekibimiz, bu dönüşümün bir parçası olmak isteyen sanayicilerle görüşmeye ve saha analizleri yapmaya başladı.”

Çilekten sonra sıra arılarda

BOSCH, üreticilerin ağ bağlantılı teknolojilerden yararlanması için geliştirdiği sensörlerle çilek üreticilerine kolaylık sağlıyor. Bu sensörler sayesinde çiftçiler don, aşırı sıcaklık, sulama ve hastalıklara karşı önlem almaları için gerekli bilgilere ulaşabiliyorlar. Bosch benzer bir teknolojiyi arı kovanlarında kullanmak için çalışıyor.

Haberin Devamı