Gazete Vatan Logo

Samuray rekoru

Honda Türkiye, yerli Civic’le bu yıl satış rekoru kıracak. Haftaya 2’nci vardiyaya geçecek olan şirket, sıçramayı dizel Civic’le 2018’de yapacak. Fabrikanın kapasitesini zorlayacak

Samuray rekoru

Honda Türkiye, Şekerpınar fabrikasında ürettiği 10’uncu jenerasyon Civic’le altın dönemini yaşıyor. Şirket Civic dopingiyle 2017’de 26 bin adetlik satışla rekor kırmaya hazırlanırken, önümüzdeki hafta 10 yıl aradan sonra üretimde ikinci vardiyaya geçecek. Japon irket günlük 106 adet olan Civic üretimini 175 adede yükseltecek.

Honda Türkiye, esas patlamayı önümüzdeki yıl gerçekleştirecek. Honda, 2018’de dizel Civic’lerin ürün gamına eklenmesiyle birlikte fabrikanın 50 bin adetlik üretim kapasitesini zorlayacak. Böylece yılların hayali ikinci yerli Honda modelini ülkemize çekebilmek için elini güçlendirmiş olacak. Honda Türkiye Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcı Cem Özütok, 4 Aralık’ta 2’nci vardiyaya geçeceklerinin müjdesini vererek, fabrikaya 400 kişinin alındığını kaydetti.

33 ülkeye ihracat

Bu yıl 35 bin Civic üreteceklerini belirten Özütok, “2017’de 33 ülkeye 14-15 bin Civic ihraç etmiş olacağız. Şubat 2018’de dizel Civic sedan üretimi ile vites yükselteceğiz. Büyüyen iç satışlar ve yeni ihracat pazarları ile üretim artacak. 2018’de üretim 40 bin adedin üzerine çıkacak” dedi.

Haberin Devamı

2017’de 26 bin adetlik satışla Honda Türkiye tarihinin en yüksek seviyesine ulaşacaklarını ifade eden Cem Özütok, bu rakamın yaklaşık 19 bin adedini Civic’in oluşturacağına dikkat çekti ve ekledi: “Türkiye satışlarda Almanya’yı geçerek İngiltere’nin ardından Avrupa’da Honda’nın ikinci büyük pazarı olacak.”

Özütok, şöyle devam etti: “Dizel Civic’le yeni rekorlar gelecek. Dizel Civic’le 2017 toplamı kadar sadece Civic Sedan satmayı planlıyoruz. 2018’de yüzde 30’luk bir satış artışı bekliyoruz.” Özütok, Temmuz’da dizel otomatik Civic’in ürün gamına gireceğini, yeni CR-V’nin de Eylül’de satışa sunulacağını ekledi.

2.3 milyonluk NSX’e 3 sipariş

Honda’nın performanslı modelleri yeni Type-R ile NSX, tüketicilerden yoğun ilgi gördü. 260 bin liradan başlayan fiyatlarla satılan Type-R’dan 1.5 aylık sürede 19 adet satıldı. Markanın efsane modeli NSX’e de 3 sipariş geldi. 500 bin euroluk (2 milyon 350 bin TL) NSX, 2 müşterisine Aralık ayında teslim edilecek.

Haberin Devamı